Noutăţi

Ziua Chitarelor cu un line-up deosebit la Constanţa

Pe 3 septembrie are loc a patra ediţie Ziua Chitarelor la Constanţa, unde vor ajunge chitarişti de seamă precum Tosin Abasi (Animals As Leaders), Robben Ford Music, Frank Gambal, Prashant Aswani, Daniele Gottardo, Bumblefoot.
Intrarea va fi gratuită.

ziua chitarelorVor urma detalii.

Ziua Chitarelor este un concept unic în lume propus de chitaristul italian Corrado Sgandurra începând cu anul 2009. Stabilit în România, chitaristul concepe un festival original din toate punctele de vedere, dedicat nu doar chitariştilor, ci şi iubitorilor de muzică bună. Este original pentru că, până la Ziua Chitarelor, pe nicio altă scenă internaţională nu s-au mai întâlnit, în acelaşi timp, atât de mulţi chitarişti virtuoşi care să încânte mulţimea. Festivalul a găzduit numeroşi chitarişti de renume internaţional care nu numai că au susţinut recitaluri, dar au şi împărtăşit doritorilor secretele interpretării la chitară în cadrul unor master class-uri organizare în scop educativ şi cultural pe tot parcursul evenimentului. Având ca principală motivaţie educarea tinerilor muzicieni români şi ridicarea nivelului calitativ de interpretare instrumentală, festivalul a permis ca accestul publicului să fie gratuit, încurajând tinerele talente să-şi îmbogăţească şi actualizeze cunoştinţele muzicale. Ziua Chitarelor, aflat la cea de-a patra editie, este un festival extrem de popular, cu fan cluburi în toată ţara şi cu foarte mulţi fani aflaţi dincolo de graniţele României. Mulţi participanţi ai competiţiei muzicale din cadrul evenimentului au fost de diferite naţionalităţi, sosiţi din toate colţurile lumii(Brazilia–USA –Guatemala –Bulgaria –Italia –Lebanon –Makedonja–Croatia –Albania –Filipine–Islanda-Anglia.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...