Noutăţi

White Walls şi Subliminal Damage în Underground Iaşi

white walls

Joi, 3 noiembrie Underground te invită la un concert excepţional WHITE WALLS.
În deschidere vor cânta SUBLIMINAL DAMAGE.

După o pauză conjuncturală, White Walls revine cu un nou material, acompaniat de videoclip. Piesa se intitulează “Death Follows Me” şi este primul produs de studio scos de constănţeni din 2013, când au lansat LP-ul “Escape Artist”. Materialul marchează şi prima înregistrare cu Andrei Ilie (tobe – ex-Days Of Confusion), care l-a înlocuit în live-uri pe Marian Mihăilă începând cu 2015.
„Death Follows Me este o piesă a cărei geneză a avut loc acum câţiva ani şi a constat iniţial într-un demo al lui Dasu (chitară), peste care am înregistrat nişte linii de voce.
După tragedia de la Colectiv, care l-a smuls dintre noi, printre prea mulţi alţii, pe Tudor Golu, chitaristul Axial Lead, alături de care urma să cântăm în turneu, am avut câteva întâlniri “heart to heart” şi am decis că este foarte important pentru noi, ca dacă ieşim din nou la suprafaţă, atunci să o facem cu un material nou”, a declarat Eugen (voce).
Dasu (chitară): „Melodia aduce nişte sunete noi pentru White Walls şi suntem foarte fericiţi că avem ocazia să le cântăm.
Death Follows Me este o piesă despre entropie şi sună ca atare. La ultimul riff scade temperatura în “venue” cu 7-8 grade. E binesss.”

SUBLIMINAL DAMAGE (Progressive Metal – Iaşi)

Trupa Subliminal Damage a luat naştere din dorinţa comună a lui Vlad (chitară), Mircea (bass) şi Cosmin (tobe) de a crea peisaje prin muzică şi versuri. Fiind influenţată de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God şi Animals as Leaders, Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv. Piesele îşi crează un specific în schimbări de ritm, cu o durată de peste 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realităţii triviale. Fiecare membru are contribuţia sa în trupă, muzica şi versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia. Albumul de debut EVO conţine 9 piese şi au fost înregistrate împreună cu Vladimir Ivanov în Studioul de Bază din Iaşi.

Pe cei de la White Walls îi puteţi vedea şi în cadrul celei de-a treia ediţii Progressive Soldiers din capitală, care va avea loc pe 18 noiembrie în club Quantic, alături de smallman din Bulgaria şi trupa tribut Tool, Blame Hofmann.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...