Interviuri

A Well Lit Room Promotion despre underground (interviu)

A Well Lit Room Promotion este o relativ nouă prezență în organizarea de evenimente din underground-ul nostru și cât se poate de plină de entuziasm. Cu ceva evenimente deja pregătite pentru viitor, ne-am gândit aflăm câteva secrete de-ale meseriei chiar de la sursă.

Ce v-a făcut să puneți bazele unei noi agenții?

Bucuria de a vedea 20 sau 100 sau cine știe câți oameni că se simt bine la un eveniment pus la cale de noi. Viața de zi cu zi nu este ușoară pentru nimeni, și cu toții avem nevoie de ceva, care din când în când să ne pună pe picioare și să ne dea motivația de a merge mai departe câteva zile, luni sau ani. Iar a te afla într-o încăpere cu 50 de oameni cât de cât asemănători ție, cu care te poți bucura timp de câteva ore de muzică, poate fi acest ceva.

Ce presupune organizarea unui eveniment de underground?

Procesul este unul laborios, dar după câteva evenimente te obișnuiești. De la a găsi trupe și locație, la a planifica partea financiară (dacă aceasta va exista), la a fi un fel de mesager între trupe pentru partea de scule, program și așa mai departe.

Ce greutăți ați întâmpinat în organizarea lor, până în prezent?

Singurele obstacole pe care le-am întâmpinat au fost oamenii. Din motive pe care nu ai cum să le afli, există tot timpul acei oameni, care în ciuda intențiilor tale bune, vor încerca să îți pună bețe în roate. Dar există și acei câțiva oameni, puțini ce-i drept, care vor fi acolo și te vor susține până la capăt, iar într-un fel, merită să faci asta pentru ei.

Unde crezi că am mai avea de lucrat, atât cluburile, media, cât și trupele?

Media face ce face foarte bine și trebuie să continue tot așa, poate la o scală mai mare. Despre cluburi nu pot să îmi dau cu părerea, deoarece știu că a menține unul este extrem de greu și ar trebui să fim fericiți că încă avem unde merge și asculta muzică în România în 2018. Cât despre trupe: cred că toate trupele de care am dat în scena asta ori se subestimau, ori se supraestimau. Trupele ar trebui să își cunoască mai bine propria valoare și să încerce tot timpul să se îmbunătățească și să înțeleagă că această competivitate inutilă ne va distruge scena. Este păcat că în România se pune o valoare enormă pe competivitate, încă din clasele primare, și aproape nicio valoare pe colaborare. Trupele ar trebui să încerce să se autodepășească în loc să îi depășească pe ceilalți, iar în procesul de auto-depășire, nu strică deloc să primești și să oferi niște ajutor.

Ce v-ar face să rămâneți mult timp în acest domeniu și ce v-ar determina să renunțați?

Aș spune că vom rămâne în acest domeniu sub o formă sau alta pentru mult timp, pentru satisfacția pe care ne-o aduc evenimentele reușite, și pentru serile petrecute alături de prieteni, în care pentru câteva ore poți să uiți de lumea de afară, care parcă te vânează și vrea să te înghită.

Care este ideea din spatele concertului cu The Boy Who Cried Wolf, Zagan, As I Fall și Acid Scorn?

Ideea concertului a fost să susținem aceste trei trupe mici, dar cu potențial (Zagan, As I Fall și Acid Scorn), în care am văzut ceva și ca oameni și ca muzică. Pe lupii din The Boy Who Cried Wolf i-am chemat nu numai ca să aducă lumea la concert, ci mai ales pentru că este o trupă cu o foarte mare valoare sentimentală pentru noi și cu siguranță una dintre cele mai bune trupe din scena românească la momentul de față.

Ceva surprize speciale din partea trupelor pentru el?

Acid Scorn vor cânta o piesă nouă, iar restul trupelor vor încânta publicul cum o fac de fiecare dată. Este și o ocazie, ce în ultimul timp a apărut destul de rar, de a îi vedea pe lupi live.

Mulțumim!

Noi vă mulțumim pentru suținere. Avem nevoie de mai mulți oameni ca voi în underground!

Recomandat: următorul eveniment A Well Lit Room Promotion:

Pe data de 28 martie, la ora 19, vă așteptăm pe toți în Quantic la un concert de zile mari cu lupii din The Boy Who Cried Wolf (Post-Hardcore/Metal), Zagan (Heavy/Groove Metal) și invitații lor speciali, As I Fall (Metalcore) și Acid Scorn (Thrash Metal/Deathcore). Intrarea este liberă așa că veniți în număr cât mai mare!

Programul va fi următorul:
Program:
19.00-19.45 – Acid Scorn
20.00-20.45 – As I Fall
21.00-21.45 – Zagan
22.00-22.45 – The Boy Who Cried Wolf

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top