Noutăţi

Way Too Far Rock, cel mai important festival rock din nordul României

WTF – Way Too Far Rock Festival este cel mai important festival rock din Nordul României. Cu un nume ce emană dorința de a depăși limitele și invită la o călătorie în îndepărtatul nord al Transilvaniei, Way Too Far Rock Festival nu este doar despre muzică, ci și despre comunitate și crearea unor standarde înalte umane și culturale. 

Sepultura, Evergrey și Hammerfall sunt headlinerii celor trei zile de festival, însă multe alte trupe vor urca pe scenă, printre care se numără Stoned Jesus, Smash into pieces, Mother of millions, Trooper, Altar, W3 4R3 NUM83R5.

Festivalul reunește pe aceeași scenă trupe rock consacrate, alături de trupe talentate aflate la început de drum, din România și din străinătate. Datorită abordării sale eclectice, festivalul oferă o paletă largă de subgenuri rockm acoperind toate gusturile și aducând unitatea printre rockeri! WTF Rock Festival tinde spre dizolvarea barierelor geografice, culturale, artistice și „mixează“ diverse generații și stiluri rock, de la rock alternativ la heavy metal, indie, symphnonic rock, funk etc.

WTF – Way Too Far Rock Festival este evenimentul care îți administrează o transfuzie de spirit magic din Poarta Transilvaniei! În perioada 25-27 august 2023 ne întâlnim în Parcul Industrial Bistrița Sud, cu trupe mari, într-un eveniment care te aduce mai aproape de legendele și aventurile Transilvaniei!

Locația se află la doar câteva minute de Bistrița, și se poate ajunge cu mașina personală, taxi, Bolt sau cu autobuzul. În timpul evenimentului, există linie specială de autobuz din municipiul Bistrița spre locul de desfășurare al festivalului, unde există stație de autobuz. De asemenea, toți posesorii de bilete și abonamente au acces la campingul amenajat în zonă.

Din 2017, WTF Rock Festival a cucerit inimile publicului cu atmosfera incendiară, dar, totodată caldă și familiară. #WTF locul în care latura de entertainment se împletește armonios cu mesajul artistic, iar din crezul festivaulului fac parte umanitatea, solidaritatea, prietenia, curajul de a pune întrebări și de a-ți depăși propriile limite! Un climat de siguranță a caracterizat toate edițiile WTF Rock Festival, fiind un eveniment dedicat familiilor, oamenilor educați și cu spirit civic. WTF Rock Festival își îndeplinește, de fiecare dată, misiunea, fiind un eveniment fidel viziunii pe care și-a propus-o: evoluțiile trupelor invitate în festival nu sunt simple reprezentații, ci spectacole marcate de inovație, creativitate cu un puternic mesaj artistic.

Bistrița este una dintre cele șapte cetăți medievale din Transilvania care a făcut istorie prin legendele ei, peisajele idilice și farmecul clădirilor care stau în picioare de sute de ani. Acest colț de țară din nordul Transilvaniei devine, încet, încet, o importantă destinație pentru iubitorii muzicii rock din Europa și nu numai!

De-a lungul anilor, acest pitoresc oraș a fost gazda unor evenimente culturale variate, dar acum își croiește drum către sufletele ascultătorilor de muzică rock din întreaga lume și, din 2017, se bucură să găzduiască unul dintre cele mai așteptate festivaluri rock din zonă.

An de an, Way Too Far Rock Festival adună mii de rockeri din România și din toate colțurile lumii, dornici să se bucure de concerte extraordinare, să creeze amintiri și să-și împărtășească pasiunea pentru muzica lor preferată aici, în Poarta Transilvaniei, cum este supranumit județul Bistrița-Năsăud.

Evenimentul are loc în Parcul Industrial Bistrița Sud,care se transformă, timp de trei zile, într-un parc de distracții cu roată panoramică, food court, zone de activare, produse specifice industriei rock, inclusiv articole de merchandise ale trupelor invitate în festival.

Pe lângă impresionanta scenă principală, o scenă de touring precum cele ce asigură producțiile la marile festivaluri rock din lume, participanții la eveniment pot descoperi talente neașteptate și pe scena secundară, Hala Rock, unde vor putea petrece până în zori.


Organizatorii festivalului se străduiesc, la fiecare ediție, să creeze o atmosferă captivantă în care fanii să se conecteze, pe deplin, cu lumea muzicii rock. Aceștia se asigură, de fiecare dată, că producția este una de excepție și că participanții au acces la sisteme de sunet de top, efecte vizuale impresionante și o configurație dinamică a scenei care îmbunătățește experiența generală.
Așadar, dacă ești un iubitor al muzicii rock și vrei să trăiești o experiență de neuitat într-un peisaj pitoresc al Transilvaniei, Way Too Far Rock Festival din Bistrița este evenimentul pe care nu trebuie să-l ratezi. Cu HammerFall, Sepultura, Evergrey și multe alte surprize pe scenă, vei fi purtat într-o călătorie muzicală ce îți va rămâne în inimă pentru totdeauna. Pe lângă concertele memorabile, Way Too Farc Rock Festival oferă și oportunitatea de a cunoaște alți iubitori de muzică rock, creând astfel o comunitate unită de aceeași pasiune. Orașul Bistrița întâmpină cu brațele deschise oaspeții festivalului, oferindu-le atmosfera sa primitoare, gastronomia bogată și istoria sa fascinantă.

Cu organizatori dedicați și pasionați, festivalul se asigură că experiența fiecărui participant este una de neuitat. De la producția spectaculoasă pe scenă până la zona de activități și opțiunile de mâncare și băutură, totul este gândit cu atenție pentru a oferi o experiență completă.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Bistrița și a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, prin Centrul Județean pentru Cultură. De asemenea, este susținut de DIGI România și beneficiază de vizibilitate pe DIGI24, DIGI FM, Pro FM și în magazinele DIGI din România.

Biletele sunt disponibile aici.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...