Noutăţi

WASP vine în România

În tumultul anilor 1980, când depravatul hair-metal se confruntă cu noul și furiosul val de thrash, câteva trupe, deși situate istoric în aceeași perioadă și circumstanțial poate chiar într-una dintre tabere, făceau figura aparte. Una dintre cele mai virulente și controversate se numea… W. A. S. P. Și dacă imaginea „shock rock” a rămas lipită multă vreme peste muzicienii grupați în jurul lui Blackie Lawless, arta în sine nu a bătut pasul pe loc. Acum câtiva ani, Blackie spunea într-un interviu că a revăzut „Live at the Lyceum”, concert filmat după lansarea primului album omonim al trupei și a înțeles de ce lumea a fost speriată și scandalizată: „Îi puneam în față o oglindă.” Și oglindă a rămas mereu arta sonoră, lirică și vizuală propusă de W. A. S. P., dar atingând teme tot mai profunde și expresii mai subtile.
Trecând prin „The Last Command”, cu imnul „Wild Child” și „Inside the Electric Circus” – în fapt un teatru al deșertăciunilor – trupa americană și-a încheiat prima etapă creativă cu „The Headless Children”, încununarea unui efort, cu o întrebare retorică – „God of creation, are we blind?” – și cu o constatare amară: „The children that You´ve made have lost their minds”.
Anul acesta, la peste trei decenii de la începuturi, W. A. S. P. ne duce într-un periplu al acestui trecut, nu atât nostalgic cât izbitor prin actualitatea sa. Oglinda rămâne la locul ei, mai limpede ca altădată, iar cântecele din care este alcătuită răsuna peste ani.

„1984 to Headless” este un turneu în care Blackie și compania vor cânta exclusiv și împreună hituri de pe primele patru albume, pe care cei mai mulți dintre noi nu am apucat – din motive de vârstă, de Cortina de Fier, etc. – să le ascultăm niciodată în concert. Vom păși în arena circului electric cu unul dintre cele mai mari nume care au contribuit vreodată la definiția heavy-metal-ului. Caravana sălbatică ajunge pe 11 noiembrie 2020 și la București (Arenele Române) – de neratat!
Importantse pun în vânzare doar 1500 de bilete! Normal acces (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare).

159 lei –
Golden Circle / Zona în fața scenei (doar 300 bilete)
130 lei – Normal acces (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare)


Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!