Cronici concerte

Warrel Dane în concert la Hard Rock Cafe

Marți în Hard Rock Cafe a concertat Warrel Dane în cadrul turneului european de sărbătorire a 15 ani de la lansarea albumului „Dead Heart in a Dead World” al trupei Nevermore.

13731795_10157174612555032_3257174528801086332_o

În deschidere au cântat grecii de la Dreamrites, care îl însoțesc pe Warrel Dane în câteva concerte din zonă (București, Belgrad și Budapesta), iar vocalistul a ținut să precizeze că este prima dată când cântă în afara țării. Ca gen, Dreamrites au cântat heavy metal în stilul anilor ’80, asemănându-se cu  un Iron Maiden cu puternice influențe de power. Deși publicul nu a fost foarte receptiv și a avut reacții minime la trupa grecească, aceștia au fost la înălțime și au livrat un repertoriu plin de surprize plăcute. În încheiere au cântat melodia Powerslave de pe albumul cu același nume al trupei Iron Maiden.

La scurt timp după aceasta, au urcat pe scenă unul câte unul membri trupei Warrel Dane, iar concertul a început cu piesa Narcosynthesys  de pe albumul „Dead Heart in a Dead World”. Așa cum fusese promis, albumul a fost cântat integral, în ordine, fără cele două piese bonus, Next in Line și What Tomorrow Knows.

A urmat o scurtă pauză, după care concertul a continuat cu piesa Enemies of Reality de pe albumul cu același nume al trupei Nevermore. A urmat o piesă pe care Warrel ne-a asigurat că nu am mai auzit-o până acum, As Fast as the Others, urmată de două piese de pe albumul lui solo din 2008, Praises to the War Machine”: Brother, piesa pe care o așteptasem toată seara, și When We Pray. Ultima piesă a serii (iar Warrel a specificat clar că va fi ultima, fără să avem pretenția ca ei să revină pe scenă pentru un bis) a fost Born de pe albumul “This Godless Endeavor” al trupei Nevermore.

Au fost câteva probleme tehnice la început în ceea ce privește sunetul, însă au fost reglate în decurs a una, două melodii, iar de la bar unde stăteam, concertul s-a auzit bine. Cu toate acestea, am auzit vorbe cum că în zona din fața scenei nu s-ar fi auzit clar vocea vocalistului. Din punct de vedere instrumental, băieții lui Dane au fost excepționali. El, pe de altă parte, a avut numeroase scăpări și probleme cu tusea, iar la melodia Brother s-a lăsat purtat de val, fapt pentru care 60-70% din piesă vocea a fost foarte neclară.

 

Setlist:

„Dead Heart in a Dead World”
Narcosynthesis
We Disintegrate
Inside Four Walls
evolution 169
The River Dragon Has Come
The Heart Collector
Engines of Hate
The Sound Of Silence
insignificant
Believe in Nothing
Dead Heart in a Dead World

– pauză–

Enemies Of Reality („Enemies of Reality”)
As Fast As The Others
Brother („Praises to the War Machine”)
When We Pray („Praises to the War Machine”)
Born („This Godless Endeavor”)

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...