Noutăţi

Vrani Volosa în premieră la Bucureşti


După ce în anii trecuţi au susţinut mai multe concerte în România (Timişoara, Sibiu, Craiova, Târgu Mureş, Cluj, Iaşi), bulgarii de la Vrani Volosa vor susţine în sfârşit (în data de 9 Martie), primul lor concert în capitală. Concertul va avea loc în Club Fabrica şi va face parte dintr-un eveniment numit „Pagan East”, alături de Harmăsar (Republica Moldova) şi Reflections (România).
Vrani Volosa este o trupă de pagan metal din Burgas. Numele trupei înseamnă „Corbii lui Veles”, Veles fiind zeul morţii în mitologia slavă. Muzica lor are influenţe foarte variate, de la genul clasic (Black Sabbath, Pink Floyd, Jethro Tull) până la black, doom, folk sau death metal melodic (Bathory, Primordial, Borknagar, Enslaved).
Cei cinci „corbi” nu încearcă sub nici o formă copieze la întâmplare pentru a se integra în genul „viking metal”. Şi-au creat un stil propriu, folosind din plin experienţa pe care au dobândit-o de-a lungul timpului, activând în cadrul unor proiecte de tot felul (rock/metal, muzică clasică, muzică corală, muzică tradiţională bulgărească). Totuşi, în ceea ce priveşte mesajul versurilor sau subiectele alese, Vrani Volosa nu este o trupă cu mult diferită de majoritatea trupelor de pagan metal. Subiectele preferate sunt cele legate de natura sau de istoria şi mitologia bulgară. Pe albumul nou (care va fi lansat anul acesta), subiectul favorit este marea, nu numai cu frumuseţea, dar şi cu ororile ei.
Trupa a luat naştere în anul 2003. De atunci, au scos pe piaţă mini-albumul „Where the Heart Burns”, albumul „Heresy / Epec” şi un DVD- „Sailor Songs”, care include variante acustice live ale pieselor de pe albume.
Primul lor concert a fost în deschidere pentru Orphaned Land, iar mai târziu au cântat alături de trupe ca Manegarm, Finsterforst, Arkona, Skyclad sau Pungent Stench, fiind prezenţi în cadrul unor festivaluri, cum a fost şi „Rock’n’Iaşi Outdoors Edition” în 2016.
În vara lui 2017 va fi lansat un nou album, „Among the Loneliest Of Waves”, album de pe care veţi putea asculta în premieră câteva piese în cadrul concertului din Fabrica.

Componenţă Vrani Volosa:
Hristo Krasimirov: vocal
Kolyo Zhelyazkhov: chitară
Alexander Hristov: chitară
Daniel Sartonev: chitară bass
Dessislav Ivanov: tobe

Discografia Vrani Volosa:
“Where The Heart Burns” (CD-EP, Corvus Records, 2004)
“Heresy / Epec” (CD, Corvus Records, 2005)
“Sailor Songs” (DVD, Corvus Records, 2013)
“Amongst The Loneliest Of Waves” (CD / MP3, Corvus Records, 2017)

Joi 9 Martie, “Pagan East” la Fabrica, Bucureşti: Harmăsar + Vrani Volosa + Reflections
https://www.facebook.com/events/423888601335824

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...