Noutăţi

Videoclip și EP nou de la Grave for Sale

Trupa timișoreană de surf rock, Grave for Sale, a lansat un nou videoclip pentru piesa ‘When the surf goes down’, extrasă de pe viitorul EP, ‘Garajo’.
Piesa, clădită pe o temă de surf rock, este probabil cea mai îndrăzneață a trupei de până acum, cotind neașteptat înspre un sound psihedelic, inspirat de trip hop și nu jazz.
Videoclipul a fost filmat în August, pe Ștrandul Neptun din Arad, care era plin de lume la momentul filmării, reprezentând o mare provocare pentru echipă a nu prinde nici o altă persoană în cadru, pentru a creea impresia unui day dream melancolic.
Mesajul videoclipului este să nu ne luăm prea în serios, să ne urmăm visele și să cultivăm în sufletele noastre atmosfera relaxată a unei zi de vară.
 
Regie – Daria Nistor
Cameră – Cristian Maghiar, Paula Scorțaru și Alexandru Huțu
Edit – Cristian Maghiar și Paula Scorțaru
Produs și scris de Roxana Orz și Bruno Mark Huțiu
Grave for Sale, înființată în 2012, este prima și posibil, în continuare, singura trupă românească de surf rock.
Pe lângă a fi o trupă care atinge esența sound-ului surf rock, GFS îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant, într-un sens psihedelic, impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită aruncată la gunoi, trompetă și ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave, ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound de chitară scăldat în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta. Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY de către însăși trupă și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi. Mulți au spus că muzica GFS ar fi potrivită ca și coloană sonoră de film.
Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!