Noutăţi

Vezi rezultatele Metalstorm Awards 2015

Metalstorm Awards este unul dintre cele mai populare topuri de muzică metal, și se bazează pe voturile utilizatorilor înregistrați pe site. Topul are mai degrabă un rol de a oferi o retrospectivă detaliată a anului abia încheiat, din punct de vedere al scenei metal, și având în vedere că voturile sunt acordate de utilizatori, nu de un juriu avizat, nu poate fi considerat corect sau ca reflectând fidel realitatea celor mai bune albume din 2015. Totuși, este un bun prilej de a privi asupra unui an extraordinar de bogat în albume și concerte.

metalstorm awards 2015

Câteva rezultate ale topului, care se împarte pe genuri, dar are și subcategorii precum Best Video, Biggest Letdown, Biggest Surprise sau Drama of the Year nu sunt deloc surprinzătoare. Pentru câteva genuri, rezultatele erau aproape clare fără a fi nevoie de a realiza un top. Aici menționez capodopera lui Tamas Katai – albumul Sgurr al trupei Thy Catafalque, care a obținut locul 1 la categoria avantgarde, la mare distanță de locul secund, ocupat de Dodheimsgard cu al lor A Umbra Omega. La categoria black metal, competiția a fost strânsă, câștigător fiind albumul Exercises in Futility al trupei Mgla, urmat la scurtă distanță de un album încadrat poate greșit ca black metal, Beware the Sword You Cannot See al celor din A Forest of Stars, codașii topului fiind Carach Angren. Alte genuri au oferit la rândul lor câștigători deloc surprinzători: Nightwish, Blind Guardian sau Leprous sunt câștigători detașați în genurile lor.

Alte surprize au fost marii învinși: My Dying Bride, în ciuda unui album extraordinar lăudat de critică și de fani, nu au obținut un loc pe podium, primii clasați fiind Paradise Lost. Negură Bunget nu au obținut primul loc, iar Sirenia a fost învinsă cu mare ușurință de Moonspell și al lor Extinct la categoria gothic metal. Nici Arcturus nu au obținut un loc fruntaș, deși albumul lor a fost așteptat destui ani și cerut în numeroase rânduri de public. Lipsa albumului SUN al celor din Secrets of the Moon din categoriile topului este o altă surpriză destul de neplăcută – nu apare nici măcar la Biggest Surprise sau la Biggest Letdown.

Acestea sunt niște comentarii strict personale; pentru a vă forma o părere despre activitatea scenei metal din 2015, puteți citi lista albumelor AICI.

Habar n-am ce să zic aici, la rubrica asta. Am o reputație de hater și scârbă, dar eu sunt de fapt un mieluț fericit și blând...

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...