Noutăţi

7inc prezintă Valley of the Sun, House of Broken Promises, Dot Legacy, RoadkillSoda şi Wooldozer în Fabrica

Ridicăm paharele de whiskey în cinstea unei seri cu prea mult cojones pentru o singură scenă. Riff-uri grele, linii de bass groovy şi multă destrablare, pe 12 octombrie în fabrica, cu Valley of the Sun, House of Broken Promises, Dot Legacy, RoadkillSoda şi Wooldozer.

valley-of-the-sun

Rock’n’roll-ul arde mocnit peste tot. Pentru ceea ce a urmat fie Valley of the Sun, statul Ohio a fost scânteia care a aprins focul. Membrii trupei te pun în mişcare cu riff-uri care te prind mai repede decât apuci îţi dai seama şi care amintesc de perioada pre-grunge de la începutul anilor ’90, speed metal şi punk.
Trupa s-a înfiinţat în 2010, când a fost lansat şi primul material, intitulat chiar „twothousandten”. La un an după, au lansat un al doilea EP, “The Sayings of the Seers”, care a făcut fanii declare Valley of the Sun îţi intră încet dar sigur în minte şi se lipesc de ţine pentru mult timp.
În 2013, trupa a lansat un proiect pe IndieGoGo pentru a-şi putea finanţa primul material LP, ceea ce s-a şi întâmplat. Cu ajutorul celor de la Fuzzorama Records, producătorii bine-cunoscuţilor Truckfighters, Valley of the Sun au lansat în 2013 albumul “Electric Talons of The Thunderhawk”, iar momentan se află în turneu pentru promovarea celui mai nou album, lansat anul acesta, intitulat “Volume Rock”.
Valley of the Sun fac parte din nouă mişcare care încearcă învie rock’n’roll-ul, aşa aduceţi ofrande şi pregătiţiva fiţi unşi… pe suflet.
VALLEY OF THE SUN (Cincinnati, USA / Fuzzorama)
https://www.facebook.com/valleyofthesun/?fref=ts

House of Broken Promises a renăscut din cenuşa trupei Unida, care la rândul ei a fost produsul lui John Garcia după despărţirea legendarei Kyuss – una din trupele pioniere ale desert rock-ului.
După ce Garcia, şi odată cu el, corzile sale vocale, au părăsit Unida, axânduse pe proiectele proprii, restul membrilor au pus bazele unei noi trupe, iar combinaţia a fost mai mult decât promiţătoare.
House of Broken Promises este în ton cu ceea ce înseamnă faci o piesă rock sună mai ballsy şi mai bine. Nu poţi scrie riff-uri precum cele regăsite în „Blister” şi „Highway Grit” dacă nu îţi fac parte din ADN. Nu poţi avea un sound groovy precum „Obey the Snake” accidental. Trebuie le simţi în oase. Şi asta e exact ceea ce îţi face House of Broken Promises: îţi face corpul vibreze în linie cu fiecare notă.
Aşadar, vino simţi pe propria piele ce înseamnă “fuckin’ rockin” şi vezi ce se întâmplă când se întâlnesc cei trei membri pe scenă.
HOUSE OF BROKEN PROMISES (Indio, USA / ETERNAL SOUND RECORDS)
https://www.facebook.com/HOBPMUSIC/

Dot Legacy s-a înfiinţat în 2009, departe de ideea de a călători şi a cânta în jurul lumii, ci mai degrabă a pornit ca un proiect al unor puşti de liceu din Paris, care cântau în beci. Clasic.
Însă tot clasic au şi evoluat: au semnat cu un label, şi anume Setalight Records, apoi au lansat un EP, iar după, totul a început decurgă firesc. La scurt timp, au plecat într-un turneu în Europa şi unul în Brazilia, susţinând peste 100 de concerte alături de nume mari ale genului, precum Truckfighters şi Marş Red Sky, ajungând se facă cunoscuţi prin show-uri energice şi distincte.
Momentan, Dot Legacy se află în turneu alături de Valley of the Sun, pentru a strânge fonduri în vederea lansării celui de-al doilea album, care se va intitula “To the Others”. Acest turneu va fi urmat de încă unul, de data aceasta alături de Truckfighters.
Alege oricare subgen preferat şi pune-l în faţa cuvântului “rock”, iar Dot Legacy o va face se întâmple.
DOT LEGACY (Paris, FRANCE / Setalight)
https://www.facebook.com/dotlegacy/

Când te gândeşti la RoadkillSoda, parcă îţi vin în minte un drum pustiu prin deşert, o maşină decapotabilă, multe cutii de bere goale pe scaunul din faţă şi southern rock la max. Un fel de “Welcome to Sky Valley”. Nu e departe de adevăr, pentru RKS sunt despre rock’n’roll cu atitudine.
După lansarea celor 3 albume, băieţii de la RoadkillSoda s-au bucurat de succes atât local, cât şi în afară, cântând alături de Slash & Myles Kennedy, Nick Oliveri, Planet of Zeus, Black Tusk, Karma to Burn, Crowbar, Elder, Moş Generator şi mulţi alţii.
Anul 2016 a adus cu el multe schimbări pentru trupă. Odată cu schimbarea membrilor, respectiv la voce şi la tobe, RoadkillSoda a ieşit la suprafaţă cu mai multe surprize: un clip nou, multe concerte şi probabil urmează şi un album nou, care probabil este deja aşteptat cu nerăbdare de mulţi fani.
ROADKILLSODA (Bucureşti, ROMÂNIA, Universal Music România)
www.facebook.com/RoadKillSoda

Sound-ul celor de la Wooldozer este un mix groovy între stoner, progressive şi alternative, piperat cu mult simţ al umorului.
Deşi la început, adică prin 2014, băieţii defilau doar sub titulatura de formaţie instrumental, pe la sfârşitul anului 2015 l-au scos de sub pătura neagră pe Vladimir Gheorghiu, a cărui voce se potriveşte ca o mănuşă [de lână] peste structurile psihedelico-distorsionate.
Anul acesta, Wooldozer a lansat primul single cu Vladimir la voce, intitulat “Heavy Matter”, care se va regăsi şi pe următorul album, la care băieţii au declarat lucrează deja cu spor.
Pe lângă starea relaxată pe care Wooldozer o transmit în general, acest aspect se resimte şi în muzica pe care o compun. Nimic nu e forţat, totul curge natural, iar fiecare piesă îţi o stare de bine.
Pe lângă “Heavy Matter”, băieţii de la Wooldozer au lansat la sfârşitul lunii august încă un single, intitulat “Woolves”, care a venit la pachet cu un artwork mişto şi a stârnit curiozitate şi întrebări despre următorul album.
WOOLDOZER (Bucureşti, ROMÂNIA)
https://www.facebook.com/wooldozer

Accesul elevilor între 16 şi 18 ani este gratuit pe baza buletinului şi a carnetului de elev. Consumul băuturilor alcoolice de către minori este interzis indiferent dacă sunt însoţiţi sau nu de către un major. Persoanele care nu respectă acest detaliu cât şi persoanele care vin la eveniment în stare de ebrietate vor fi invitate afară.
Mulţumim pentru înţelegere.
HC RO | 7inc

 

Event: https://www.facebook.com/events/227586340951538/
Doors open @19:30
WOOLDOZER @ ~20:00
ROADKILLSODA @ ~21:00
DOT LEGACY @ ~22:00
HOUSE OF BROKEN PROMISES @ ~23:00
VALLEY OF THE SUN @ ~00:00
Support:
40 Lei în avans
50 Lei @ the door

https://eventbook.ro/music/bilete-concert-valley-of-the-sun-dot-legacy-fabrica

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...