Cronici albume

Untold Faith – Prologue: Flatline (cronică de album)

O trupă cu membri la bord cu rădăcină adâncă în prog-ul românesc, Untold Faith a lansat primul material discografic de curând. Albumul se intitulează Prologue: Flatline și conține trei piese pline de momente explozive, ritm pe cât de molipsitor, pe atât de încărcat de complexitate.

Piesa care deschide materialul, Greed Feast, alătură riff-uri care pe ici-colo ne amintesc de acele rădăcini de care menționam mai devreme, cu o agresivitate fluctuantă și un vocal care alternează între grunge, alternative și tech death. Armoniile repetitive susțin atmosfera macabru desenată de-a lungul liricii.

Marketplace of Souls este deschisă de un intro teatral, care te introduce în lirică. Într-un ritm jucăuș spre dramatic, piesa revarsă violență și un mers contra curentului la fel de captivantă ca și în cazul piesei anterioare.

Edge of Collapse, de altfel și preferata mea de pe acest material, se traduce într-un ritm care se construiește în tandem cu lirica și care variază constant de la o scenă de răzbunare la una de colaps uman.

Materialul a fost produs de Untold Faith, cu o lirică de Tömöri Erik și masterizat de Acle Kahney (TesseracT), iar artwork-ul a prins viață datorită TMEdesign.

Un prim material mult așteptat de către ascultătorii trupei, care începe și se încheie circular prin revizitarea aceluiași ritm și care promite multe și pentru viitor, acum disponibil pentru achiziționare și fizic și digital.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!