Noutăţi

Untold Faith a lansat un lyric video pentru ”Marketplace of Souls”

Pentru a-şi pune ideile muzicale in practică, Gindele Gábor – tobe şi Mogyorós Attila – chitară doi membri din Carei cu rădăcini adânci în prog-ul românesc, au decis in toamana anului 2010 infiinţarea unei noi trupe, care odată cu cooptarea celorlalţi membri, Vida István-bass şi mai târziu Tömöri Erik-voce a devenit realitate.

Stilul abordat este un progressive metal cu elemente de technical thrash – death, condimentat cu pasaje melodice şi acustice având linii vocale care alternează între grunge și growls de death metal. Printre influenţele si favoriţii lor se numără trupe ca Nevermore, Mekong Delta, Sikth, Dillinger Escape Plan, Riverside, Tesseract, Monuments, Alter Bridge.

Trupa are la activ numeroase concerte şi apariţii live la festivalurile de profil din ţară, a susţinut două mini turnee în România alături de o formaţie din Germania. În anul 2014 a câştigat semifinala de vest al “Wacken Metal Battle Romania” organizat la Timişoara, respectiv a obţinut locul III şi un an mai târziu locul I in cadrul festivalului concurs “Posada Rock” din Câmpulung Muscel, unde a şi cântat în recital anul următor.

În 2015 şi 2016 au primit invitaţie la trei festivaluri de peste hotare, în Ungaria la “Full of Anger” şi “Darkening the Summer Night” din Debreţin, respectiv “Heavy Day Fest” din Rzeszow, Polonia.

Piesa “Greed Feast” a fost inclusă pe compilaţia “Progstravaganza XX – Landmarks” produsă de ProgSphere Promotions in 2014.

Pe 17 Decembrie 2016 a apărut primul material audio oficial al formaţiei, un EP cu trei piese pe temă conceptuală, intitulat “Prologue:Flatline”.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...