Get-beget

Underwaves – muzica nu este o competiție (Interviu)

Ceva mai proaspăt aruncată-n valurile undergroundului, Underwaves și-a început călătoria în 2017 și s-a regăsit într-un mix de genuri care înclină spre groove, atmosferic și alternativ. Cu un album de debut intitulat Hiatus lansat în aprilie, cei de la Underwaves sunt deja puși pe treabă pentru un viitor single și visează să cucerească Europa. Despre planuri și trupă vorbim în interviul următor.

Ce v-a îndemnat să puneți bazele acestui proiect muzical în primă fază? Care ar fi ținta voastră finală, dacă ar fi să numiți una acum?

Ana: A fost o decizie luată foarte pe moment, în timp ce eram la serviciu și ascultam muzică. În urma câtorva proiecte cu care nu rezonam, am ales fac ceva în acest sens. La fiecare concert la care mergeam îi vedeam pe artiști cum își trăiau visul pe scenă și îmi doream fiu în locul lor. I-am contactat pe băieți și le-am propus ne facem o trupă. Din fericire, suntem în aceeași formulă încă din prima zi, semn împărtășim aceeași viziune.

Carol: Referitor la ținta finală, cred visul fiecărui artist este ajungă facă ceea ce îi place “for a living”, cum s-ar spune, adică ajungem muzicieni profesioniști. Ne-am dori facem muzică full time și ajunem cântăm în toată lumea. Este un vis pentru care luptăm. Chiar râdem după fiecare concert și spunem a fost fain, dar nu uităm mâine ne trezim devreme mergem la muncă.

Cum decurge pentru voi procesul de creație?

Bogdan: Destul de greu, avem multe idei, câteodată lucrăm la piese săptămâni întregi și apoi renunțăm la ele. În linii mari, totul pornește de la un riff pe care îl dezvoltăm ulterior pe baza unei structuri deja create. Ne înregistrăm cu telefonul la repetiții, iar zilele următoare ascultăm. Dacă încă ne place, mergem înainte, dacă nu, venim cu altceva.

Care este cea mai mare problemă pe care ați întâmpinat-o până acum în underground-ul nostru? Ce credeți că lipsește unui artist din underground pentru a-și exprima muzica așa cum dorește?

Dan: Probabil lipsa publicului activ la concerte. Am fost la trupe foarte bune la care erau doar 20 de oameni, atât trupe străine, cât și românești. Ne lipsesc oamenii care fie în față la concerte și pentru care cânți. Plus toată mâncătoria și hate-areala dintre trupe, de parcă ar fi toate rivale între ele. Mulți nu înțeleg este loc sub soare pentru toți și ar trebui ne susținem unii pe alții și creștem underground-ul împreună, muzica nu este o competiție.

Dacă ați putea pleca în turneu cu oricine de la noi din țară, cine ar fi și în ce orașe v-ați dori să cântați?

Ana: Nu ne-am gândit la asta niciodată până acum, poate pentru nici nu s-a pus problema în mod punctual și nici nu ni s-a propus acest lucru. Ne-ar plăcea mergem cu o trupă cu care semănăm la stil, astfel încât avem un public oarecum comun.

Care considerați că este punctul forte al trupei și care ar fi cel la care ați vrea să mai lucrați în viitor?

Carol: Faptul ținem foarte mult unii la alții și am tras tot timpul de noi când au fost situații dificile. Am fost mereu unii lângă alții și ne-am susținut chiar și în momentele cele mai grele, ca o familie. Faptul suntem și prieteni, nu doar colegi de trupă este un mare avantaj. Personal, mi dori ajungem repetăm mai des decât o facem acum.

Dan: Da, mereu am spus despre noi suntem o familie disfuncțională în sensul în care suntem 4 persoane diferite și fiecare are mood-urile sale pe care trebuie le înțelegem. Cum a spus și Carol, mereu ne-am ridicat unul pe celălalt când eram la pământ. Underwaves înseamnă Ana, Carol, Bogdan și Dan, nu ne- putea vedea vreodată altfel.

Ce planuri aveți pentru viitor?

Bogdan: Vrem scoatem un single anul viitor și poate și un videoclip dacă ne permite bugetul. Avem în plan facem un turneu prin Europa toamna viitoare dacă totul decurge cum am plănuit.

Mulțumim!

*Interviu realizat în colaborare cu UndergroundMusic.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!