Editoriale

undertheskin sau ecoul post-punk din Polonia

undertheskin este o trupă de shoegaze/post-punk din Cracovia ce impresionează prin amestecul de liric şi anxietate al pieselor, oferind o muzică intensă, captivantă şi convingătoare.

jfd

Atmosferă apăsătoare, o voce ca gheaţa şi sound-ul anilor ’80 se reunesc în proiectul solo al lui Mariusz Łuniewski; vocalist şi chitarist al grupului Deathcamp Project, sub numele de Void, Mariusz a dorit să-şi arate propria personalitate şi mod de abordare cu  EP-ul undertheskin lansat  în 2015.

Se pot observa influenţele Joy Division, una dintre trupele care au modelat gustul lui muzical,  Bauhaus şi The Sisters of Mercy, dar într-un mod indirect, toate acestea au fost descompuse şi regrupate într-o modalitate unică, proprie.

Mini-albumul cuprinde 6 piese şi a fost al treilea cel mai bine vândut pe Bandcamp-ul polonez. Piesa de început, instrumentală, pregăteşte intrarea în cadrul glacial al albumului, dar nu lipsit de sensibilitate; prezenţa vocii în piesele ce urmează răsună ca nişte ecouri grave, ce ţi se strecoară adânc în minte, alături de versurile ce exprimă acelaşi sentiment de singurătate ce ia formă aproape fizică în muzica lui: “no chance for change…get out someday” (Wrong),”it’s time to break the silence” (Undone), “we lost our way” (Fall).

Piese favorite de pe EP: Cold, Fall şi Undone, pe care le puteţi asculta şi mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=RACf09Z-sWg

https://www.youtube.com/watch?v=icyv0w2LZ1o

Deşi un proiect recent, undertheskin s-a bucurat de recenzii pozitive în Polonia, şi a fost invitat să cânte în deschidere pentru trupe ca Lebanon Hanover şi The Soft Moon; pentru a putea cânta live, Mariusz este ajutat de un chitarist din Deathcamp, Tom Taylor, şi de un basist. El declară că nu doreşte momentan să aducă noi oameni în proiectul său, şi preferă să-l menţină în întregime creaţia sa.

Nu este greu de văzut că reprezintă viziunea unei singure persoane, acest lucru se observă în unitatea pe care o păstrează atât în muzică dar şi în tot ce este legat de proiectul lui, de la cover-ul albumului, la versuri şi la numele pe care l-a ales, pentru că, da, piesele sale au o intensitate în care e uşor să te regăseşti, undertheskin.

Bandcamp: https://underskin.bandcamp.com/

Soundcloud: https://soundcloud.com/undertheskin-3

Facebook: https://www.facebook.com/0undertheskin

 

 

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!