Noutăţi

Un nou single lansat de REȘIȚA ROCKS, alături de Octavian Horvath

“A God Damn Life”, noul single al proiectului REȘIȚA ROCKS, este disponibil începând de astăzi pe platformele de streaming și download (Spotify, Apple Music, Amazon, iTunes, Google Play, Deezer): https://UMRDD.lnk.to/AGodDamnLife.
Piesa aparține în original trupei SCREAMING HEADS, probabil cei mai cunoscuți reprezentanți ai rockului resitean. Octavian Horvath de la IMPLANT PENTRU REFUZ și BLAZZAJ, în calitatea sa de invitat special, a reușit prin talentul său -i dea un suflu nou acestei piese, compusă și cântată prima oară acum aproape 25 de ani.
Înființată în 1994, odată cu boom-ul stilurilor Hardcore și Rap Metal, SCREAMING HEADS și-a câștigat destul de rapid popularitarea în față publicului și a presei datorită pieselor cu texte inspirate din realitate și al show-ului energic.
Albumul de debut, “Trăind Degeaba”, a apărut în anul 1996 și a fost înregistrat în componența Alecu Lörincz (voce), Flavius Suciu (chitară și voce), Toni Dijmarescu (chitară), Lucian “Dio” Adam (bass) și Cătălin Gavrilă (tobe). Al doilea material discografic, EP-ul “PNV”, ar fi trebuit fie editat de casa de discuri Electrecord, însă acest lucru nu s-a mai concretizat. În 2006, după o pauză de aproape 10 ani, a fost lansat mini-albumul “A Real Live”, ce conține 6 piese înregistrate în concert, iar în 2012, albumul ”Reinforced“, acesta din urmă fiind distribuit de Universal Music România: https://umrdd.lnk.to/ScreamingHeads-Reinforce.
Octavian Horvath: “În primul rând, vrea spun pe Toni și Flavius îi cunosc de peste 20 de ani și îi respect ca oameni și ca muzicieni, așa că am fost încântat când m-au chemat în proiectul REȘIȚA ROCKS. Oricare proiect în care implic înseamnă pentru mine o nouă provocare și sper fanii vor fi încântați de această piesă puternică, cu mesaj, dur, tăios, realist”.
 
Proiectul REȘIȚA ROCKS s-a înființat în 2016 la inițiativa muzicienilor Toni Dijmarescu, Adrian Nițulescu și Flavius Suciu, ce și-au propus promoveze artiștii și trupele rock din Banatul Montan.
Datorită faptului proiectul se desfășoară exclusiv online (cei trei locuiesc în țări diferite – România, Spania și Germania), înregistrările sunt realizate separat, fiind apoi mixate și masterizate de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre.
 
Proiectul grafic este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborările sale cu trupele BUCIUM pe albumul “Miorițași GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War”.
 
Reșița Rocks pe Facebook: www.facebook.com/ResitaRocks
Reșița Rocks pe Spotify: https://bit.ly/ResitaRocks
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...