Noutăţi

Un nou festival, Fog Formula

De câțiva ani, pe scena rock/metal internațională se manifestă un nou curent artistic, care a pătruns recent și în România, câștigând din ce în ce mai mulți fani pe măsură ce apar noi trupe și albume. Valul de post-rock și post-metal merita, așadar, un festival dedicat și la noi în țară. Drept urmare, s-a anunțat înființarea Fog Formula, primul eveniment autohton dedicat trupelor de post rock și metal, art rock și math rock.

fog formula poster

Fog Formula, care va avea loc între 12 și 14 august 2016, propune celor interesați o nouă abordare a conceptului generic de festival, urmând a avea loc în comuna Beliș din județul Cluj. Aflată la aproximativ 90 de minute de mers cu mașina de Cluj Napoca, respectiv 20-25 de minute de mers de Huedin, comuna este situată într-o zonă deluroasă și pitorească, având de oferit și câteva obiective de interes pentru turiști. Zona liniștită și împădurită pare ideală pentru un festival precum Fog Formula, participanții având la dispoziție zone de camping dar și câteva pensiuni la care să se poată caza. Mai jos, o imagine reprezentativă pentru frumusețea locului în care se va desfășura festivalul…

belis

Deocamdată, nu au fost anunțate toate trupele, însă cele confirmate până acum sunt: Fine It’s Pink (România), Kamikaze Scotsmen (Ungaria), Valerinne (România), Bearded Youth Quest (Marea Britanie), Stonefromthesky (Ucraina), Poly-Math (Marea Britanie), Tides from Nebula (Polonia), Environments (România), Terraformer (Belgia), Kuhn Fu (Olanda), Toundra (Spania), Temple Invisible (România) și Sunset in the 12th House (România). Din programul anunțat deocamdată, headlinerii fiecărei seri vor avea la dispoziție aproximativ două ore pentru fiecare concert. Vom reveni cu noi detalii pe măsură ce se confirmă și alte trupe.

Biletele au fost puse la vânzare deja și sunt disponibile două posibilități de achiziție: fie a unui abonament general, ce costă 225 de lei, fie a unui bilet valabil o singură zi, la prețul de 80 de lei. În prețul abonamentului este inclusă taxa de campare.

Bilete AICI!

Din punct de vedere al accesibilității, se poate ajunge cu autoturismul personal, cu microbuze sau autocare care circulă periodic, dar și cu trenul, până la Huedin, de unde se poate continua cu autostopul sau cu bicicleta până la destinație. Organizatorul a anunțat că va pune la dispoziția participanților la festival două curse speciale, ale căror puncte de plecare și sosire vor fi anunțate în cel mai scurt timp.

Se anunță a fi un festival foarte bun, diferit de alte evenimente de același nivel din România, iar deocamdată putem doar să urăm succes organizatorilor!

 

Habar n-am ce să zic aici, la rubrica asta. Am o reputație de hater și scârbă, dar eu sunt de fapt un mieluț fericit și blând...

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...