Noutăţi

Ultimele detalii legate de festivalul Gugulan Rock

Asociaţia Gugulan Rock, în colaborare cu Primăria Municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură “George Suru”, organizează în perioada 5-7 august 2016 a treia ediţie a festivalului de muzică în aer liber Gugulan Rock. Aceasta se va desfăşura, la fel ca în anii trecuţi, pe platoul Cepelca din cartierul Teiuş al municipiului Caransebeş, care oferă o panoramă deosebită asupra oraşului şi a zonei înconjurătoare, Ţinutul Gugulanilor.

Cap de afiş al festivalului este cea mai cunoscută formaţie metal din Israel şi din Orientul Mijlociu, Orphaned Land, cu un sound unic, care îmbină sonorităţile progresive cu influenţe folk şi orientale, şi care va ajunge pe scena festivalului Gugulan Rock direct de la Wacken Open Air (Germania), pentru singurul lor concert anunţat în vara aceasta în România. Alături de ei se vor află şi Negură Bunget, una dintre cele mai importante titulaturi autohtone de metal extrem, cu peste 20 de ani de activitate şi şapte albume la activ. Au mai confirmat prezenţa, până în acest moment, încă unsprezece formaţii din România şi din străinătate: Gothic (Petroşani), Hungry for Heaven (Cluj Napoca), Defiant (Croaţia), Northern Revival (Serbia), E-anna şi Aeon Sun (Sibiu), Apocalips, Dară, Gorun şi Within the Nova (Timişoara) şi Seven Hills (Iaşi). Alte două formaţii urmează fie confirmate până la jumătatea lunii iunie, pentru a completa afişul celor trei zile de festival.

Locul desfăşurării festivalului oferă iubitorilor de drumeţii acces, în imediata apropiere, la mai multe trasee marcate din zona munţilor Semenic şi Tarcu sau, celor pasionaţi de istorie, posibilitatea vizitării ruinelor aşezării române de la Tibiscum. Cei care preferă îşi aşeze cortul în spaţiul de campare oferit gratuit în perimetrul festivalului vor avea la dispoziţie o zonă amenajată pentru servirea mesei, băuturi reci, duşuri şi toalete. Platoul Cepelca, pe care se va desfăşura festivalul, se află la 25 de minute de mers pe jos de centrul Caransebesului, dar vor exista şi microbuze, care vor face legătura între centru şi cartierul Teiuş. În oraş se vor amplasa indicatoare direcţionale, iar accesul cu maşina se va putea face până în imediata apropiere a locaţiei festivalului. Municipiul Caransebeş este situat la doar 40 km de Lugoj şi Reşiţa, la 100 km de Timişoara şi Hunedoara, 150 km de Arad, aproximativ 200 km distanţă de Craiova sau Sibiu şi la 250 km distanţă de Cluj Napoca.

Mai multe informaţii în legătură cu programul complet al evenimentului şi achiziţionarea de bilete urmează fie comunicate pe pagina asociaţiei Gugulan Rock: https://www.facebook.com/gugulanrock

Gugulan

Avem un underground de toată frumusețea. Păcat că este necunoscut.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...