Noutăţi

Trupa The Mono Jacks a încheiat marți la București seria de concerte ALTOrchestra 100

Trupa The Mono Jacks a încheiat marți la București seria de concerte ALTOrchestra 100 în care formații rock românești au concertat alături de orchestre simfonice

Pe 4 decembrie, trupa bucureșteană The Mono Jacks a încheiat seria de concerte ALTOrchestra 100 cântând pentru o sală arhiplină la Grand Cinema & More – Băneasa Shopping City. The Mono Jacks au urcat pe scenă alături de orchestra simfonică ALTOrchestra 100, creată special pentru acest proiect, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, iar invitata specială a serii a fost Lucia care a interpretat alături de trupă și de orchestră piesa „When I Was Gone”.

Spectatorii au putut asculta piese din repertoriul The Mono Jacks re-interpretate în cheie simfonică; din playlist nu au lipsit cântece cunoscute de pe cel mai recent album, „Ușor distorsionat”, lansat anul trecut, precum „1000 de DA”, „Infinit” și „Un sfert de secundă”. Trupa nu a neglijat însă nici repertoriul mai vechi, aducând cu ajutorul orchestrei o nouă dimensiune unor cântece deja clasice precum „Maria” și „Gândurile”. Energia venită dinspre scenă a fost primită cu entuziasm de publicul prezent, care i-a tratat pe artiști cu un „standing ovation” prelungit la finalul spectacolului.

„Într-o discuție în aeroport la 7 dimineața, venind de la Timișoara, managerul nostru Codruț ne-a prezentat această idee – cât de interesant ar fi să cântăm pe scenă alături de o orchestră simfonică, să facem un turneu prin țară și să unim practic cele două lumi, rock-ul și muzica simfonică? Nu a trebuit să ne lăsăm convinși, și suntem încântați să-l fi avut alături de noi la două dintre concertele din proiect pe dirijorul Tiberiu Soare.” – Doru Trăscău

Concertul The Mono Jacks – ALTOrchestra 100 de la București a fost de asemenea transmis în live streaming pe pagina de Facebook a proiectului ALTOrchestra 100. Variantele adaptate pentru orchestră ale pieselor The Mono Jacks au fost scrise de către compozitorii Alexei Țurcan, Dan Georgescu și Bogdan Moroșanu.

Concertele ALTOrchestra 100 au adus laolaltă cinci formații reprezentative ale scenei rock/alternative românești – Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus, The Mono Jacks – care și-au re-orchestrat compozițiile proprii pentru a fi interpretate alături de o orchestră simfonică. Miza simbolică a proiectului, catalizat de serbarea Centenarului Marii Uniri, a fost unirea celor două stiluri muzicale, muzica simfonică și cea rock, separate de secole de istorie dar având în același timp zone de convergență puternică. În perioada octombrie – decembrie fiecare formație participantă a concertat în acest format în trei orașe, București, Iași și Cluj, ducând la un total de 15 evenimente în cadrul proiectului.

Evenimentele ALTOrchestra 100 au fost organizate de Asociația Star Education cu sprijinul partenerilor locali Overground Music, Showberry și Why Not. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...