Noutăţi

Trupa Sensor featuring Lucas Molina, în deschiderea Kenny Garrett Quintet

Ne mai despart doar câteva zile de concertul faimosului saxofonist american Kenny Garrett, din data de 21 aprilie, ora 20.00, de la Sala Radio.

kenny garrett

Trupa Sensor, alături de dansatorul flamenco Lucas Molina, au pregătit un moment fusion inedit pentru deschiderea concertului, în care muzica jazz va fi reinterpretată cu ajutorul ritmurilor neașteptate și a instrumentelor de percuție neconvenționale și își va găsi o nouă expresie, prin dans.

Este pentru prima oară când un astfel de moment este special conceput pentru a deschide un concert de jazz, inclusiv membrii quintet-ului lui Kenny Garrett declarând că sunt nerăbdători să savureze spectacolul.

Trupa Sensor este una dintre cele mai vechi trupe de gen din România, înființată în 1999. Cu un stil inconfundabil, un mix de electro, dubstep,  acid jazz, new jazz și rock, Sensor apelează la influențe simfonice și tradiționale, pentru a ajunge la un fusion ce sparge orice tipar.

Lucas Molina, născut în anul 1985 în Buenos Aires, Argentina, a studiat dansul flamenco încă din copilărie, în paralel cu studiul intrumentelor de percuție clasice și tradiționale arăbești. În România ajunge în anul 2010, unde începe să devină cunoscut publicului larg prin participarea la mari spectacole, printre care se numără deschiderea Festivalului Callatis (Mangalia 2011), Finala Cupei Uefa Champions League (2012), Eurovision (2013) sau Ateneul Român (2014).

Colaborarea dintre Trupa Sensor și Lucas Molina este un amestec surpinzător și proaspăt de jazz reinterpretat și dans, foarte potrivită pentru deschiderea concertului Kenny Garrett, marele saxofonist fiind la rândul său cunoscut pentru permanenta reinventare a muzicii jazz, pe care o compune și o interpretează.

Program:

Concertul Kenny Garrett Quintet va avea loc pe 21 Aprilie, ora 20:00, la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete se pot cumpăra din rețelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Despre Kenny Garrett

Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale” iar de către The New York Timescel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a câștigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumărate alte premii, distincţii, nominalizări, el fiind frecvent selectat în topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.

Cel mai recent album al artistului, care se va auzi și la concertul de la București, poartă numele de Pushing de World Away și pe lângă nenumărate recenzii pozitive, are la activ și o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Pe cât de înzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atît de activ şi dinamic, Kenny Garrett a îmbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, discografia sa numără până în prezent nu mai puţin de optsprezece albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.

În vârstă de 56 de ani (născut la 9 octombrie 1960, în oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrării mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui dirijor, Mercer Ellington), trei ani mai tîrziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

La București, Kenny Garrett va fi secondat de pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter şi pe percuţionistul Ruby Bird.

Evenimentul KENNY GARRETT Quintet face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta:

* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER – 14 Mai, Sala Radio

* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane – 3 Noiembrie, Sala Radio

 

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

Eveniment recomandat de Magic FM

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1102973969735516/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...