Noutăţi

Trupa Jack of all Trades va lansa soundtrack-ul oficial al aplicației românești ce facilitează donarea de sânge, Donorium

Trupa românească de rock alternativ Jack of all Trades va lansa piesa „Gesturi Mărunte”, imnul oficial pentru Donorium, prima aplicație din România care facilitează donarea de sânge. Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge specifică.

Ce spune trupa Jack of all Trades despre Gesturi Mărunte

Anul trecut am fi vrut să ne alăturăm campaniei România are sânge de rocker și să cântăm un cover după un șlagăr românesc, alături de trupe ca Alternosfera, Vița de Vie sau RoadkillSoda, însă contextul nu ne-a fost favorabil, întrucât eram în toi cu pregătirile (multe, de altfel) pentru lansarea primului nostru album.

Pentru că e mai constructiv sa transformi un lucru negativ într-unul pozitiv, cu două săptămâni înainte de a ne lansa albumul, Alex, solistul trupei, a propus echipei Donorium un single original care să reprezinte soundtrack-ul aplicației și a trimis un demo în numai două zile – o primă versiune de care au fost foarte încântați. Un an mai târziu, am rafinat piesa originală, ne-am hotărât să îi facem videoclip și să fie, totodată, primul single oficial de pe următorul nostru album.

Întotdeauna am privit muzica pe care o facem, foarte intimă și autobiografică, de altfel, ca pe un mod de a induce schimbări oricât de mici în lumea din jurul nostru. 

Cumulat cu faptul că toți membrii trupei lucrăm în domeniul tech (programator, mobile app designer, administrator rețea, CRM specialist), crearea piesei, un soundtrack pentru creșterea de awareness al unui produs din lumea tech care contribuie la salvarea de vieți, a venit în mod natural – mai ales ca am ambalat-o și într-un stil muzical foarte caracteristic nouă: puțin pop, puțin distors de rock, un refren catchy și un solo radio friendly. Dacă piesa convinge măcar o persoană să doneze sânge, noi ne-am făcut treaba.

Videoclipul pentru „Gesturi Mărunte”, care va fi lansat luna viitoare, a fost realizat de către WaWa Content, în incinta studio-ului SGO Music Factory. Mastering-ul piesei va fi făcut în New York, la studioul Mastervargas.

Până în acest moment, 17 centre de transfuzie sanguină sunt partenere în proiect, iar inițiatorii își propun ca până în 2025 aplicația să fie disponibilă în toate centrele din țară.

După 1 an și 9 luni de la lansarea aplicației, 45.000 donatori au intrat în comunitatea Donorium și au realizat 24.649 programări. 19.719 persoane au fost eligibile pentru a dona sânge, iar peste 39.438 de pacienți a căror viață a depins de transfuzia de sânge, au fost salvați.

(Oricine se poate înscrie în Donorium pe www.donorium.ro/descarca și se poate implica pentru a salva două vieți.)

Jack of all Trades înseamnă:

Alex Teodorescu – voce, chitară

Andrei Chirițescu – chitară

Gabi Predescu – bas

Mădălin Duca – tobe

Site-ul trupei: jackofalltrades.ro

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!