Noutăţi

Trupa IRIS a sărbătorit 40 de ani de rock printr-un concert aniversar de aproape 3 ore

Vineri, 27 octombrie, în cadrul unui eveniment de amploare, trupa IRIS a sărbători 40 de ani de activitate alături de prieteni, fani și colegi din industria muzicală românescă. Primul concert aniversar IRIS40 a fost presărat cu flori de iris și cu o mulțime de alte surprize special pregătite pentru fanii trupei.

Cei peste 1000 de spectatori prezenți la concertul IRIS40 s-au putut bucura de un setlist complet, ce a inclus piese legendare, single-ul recent lansat Poți spune orice, dar și un solo de tobe tată-fiu, Nelu și Cristi Dumitrescu. Mai mult decât atât, una din surprizele serii a fost prezența pe scenă a lui Nuțu Olteanu, care a și deschis seara cântând la voce piesele Lumina zilei și Corabia cu pânze. Artist, compozitor și o voce inconfundabilă în peisajul muzical românesc, Dan Bittman, a fost invitatul special al trupei IRIS în concertul aniversar IRIS 40. Prezența lui în cadrul acestui eveniment nu a fost una întâmplătoare, ci a amintit de o colaborare frumoasă și fructuoasă, Dan Bittman făcând parte între anii 1984-1985 din IRIS.

IRIS a fost o școală pentru toate formațiile din acea perioadă și trebuie să le mulțumim că există! Iar Nelu Dumitrescu mi-a fost și mamă și tată în perioada când am cântat la IRIS, datorită lui am învățat foarte multe! – a declarat Dan Bittman, vineri, la urcarea pe scena concertului IRIS40.

Concertul aniversar a marcat și începutul unui nou capitol din povestea IRIS. Noua formulă a trupei IRIS, Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator al trupei), Nuțu Olteanu (chitară, membru fondator al trupei) și Relu Marin (claviaturi), cărora li s-au alăturat muzicienii Costi Sandu (voce), Alin Moise (chitară), George Costinescu (chitară bass) şi Cristi Dumitrescu (tobe), și-a făcut debutul pe scenă într-un spectactol de aproape 3 ore!

Pentru mine acest spectacol a fost ca un examen de atestat, deși cânt de aproape 30 de ani am avut emoții foarte mari! De fapt, chiar și acum, la câteva zile după concert, încă mă încearcă emoțiile…dar cred că dacă nu ai emoții, nu ești artist. M-am simțit bine pe scenă și cred ca a fost un concert reușit… îmi place ce mi se întâmplă! declară Costi Sandu, vocalul IRIS.

După succesul de care s-a bucurat acest concert, trupa pregătește un turneu aniversar IRIS40. Concertele sunt programate pentru începutul anului 2018 și includ mai multe orașe din România.

Ne-am bucurat să vedem atât de mulți oameni la concert și să simțim o energie atât de frumoasă în sala. Asta a însemnat că toată munca depusă în ultimele luni și toată lupta dusă pentru a duce mai departe renumele și tradiția IRIS nu au fost degeaba. Evident că am avut mari emoții, nu știam cum va fi primită de către public noua formulă a trupei, dar reacția fanilor și încurajările ne mobilizează și ne dau forțe proaspete. Nu ne oprim aici, ci vom duce în lunile ce urmează acest spectacol complex, IRIS40, o împletire de imagine, sunet și lumină, prin multe orașe din România. Și, nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc și pe această cale tuturor celor care au fost alături la aniversarea a 40 de ani de IRIS! Celor care ne-au susținut și încurajat, celor care au făcut ca acest eveniment să fie posibil, celor care ne-au promovat, presei și celor care au venit să ne vadă! Vă mulțumim! – a declarat Nelu Dumitrescu, fondatorul și liderul trupei IRIS.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...