Noutăţi

Trupa Heartbreak Cinema pleacă într-un mini turneu

Formația Heartbreak Cinema va pleca, luna aceasta, într-un mini turneu de trei date. Va cânta la Iași, București și Brașov, marcând primele concerte în afara Capitalei.

Primele deplasări reprezintă un moment important pentru fiecare formație. E prima șansă de a te afirma în fața unui public nou și de a-ți duce mesajul dincolo de zona de confort. Heartbreak Cinema, unul dintre cele mai efervescente proiecte noi din spațiul underground autohton pornește în primul său mini turneu. Artiștii vor ajunge la Iași, București și Brașov. 

Trupa a făcut primele valuri mari în peisajul scenei punk bucureștene cu piesele „Fuckaholic” și „Nymphobia”, argumente necesare, dure și explicite, în formă artistică, despre experiențele feminine negative în România. Piesele vorbesc despre abuzurile și incorectitudinea față de femei, cu o voce inovatoare, agresivă și indispensabilă. 

Iată datele viitorului turneu:

15 mai – Iași, Underground Pub

28 mai – București, Control Club

30 mai – Brașov, Aftăr Hours

„În luna mai plecăm pentru prima dată ca trupă în ceva ce se aseamănă, puțin, cu un turneu: un headline show în mai multe orașe, cu piese noi-nouțe și, cu puțin noroc, fani noi la final. Abia așteptăm să cunoaștem oameni noi din câteva orașe care au fost în «bucket list-ul» nostru de când am început, motiv pentru care am pregătit și câteva bucăți nelansate, încă în lucru, pe care le vom debuta în acest turneu. Ele vor fi cuprinse în albumul nostru de debut, la care muncim de zor să îl facem cât se poate de fain și memorabil. Sperăm să putem adăuga și mai multe opriri la acest turneu în lunile care vin și să cunoaștem cât mai mulți fani din toate colțurile țării”, Radu Bădilaș, basist și fondator Heartbreak Cinema.

Heartbreak Cinema prezintă o fuziune de energie rock și sunet electronic, abordând o varietate de stiluri și influențe diferite din Alternative, Metal și EDM. Rezultatul este rebel, impunător și plin de narativă.

O formație cu atitudine și multe culori, compusă din Maria Teodora, Radu Bădilaș, Vlad Casian și George Moței, care compun și se exprimă împreună prin muzica lor necenzurată, captivând prin sound design-ul cinematic și ritmurile atipice.

În 2023, Heartbreak Cinema a lansat ‘Fuckaholic’ alături de Iris Danciu (notparamore, ex Jinxy Von D’ers), o colaborare explozivă despre realitatea exasperantă a experiențelor negative feminine.

Trupa a început anul 2024 prin lansarea celui mai nou single, ‘Nymphobia’ – cea mai dark piesă a formației de până acum, prezentând seducția în cea mai violentă formă, unde pielea se dezbracă de erotic, dezvăluind suferință și furie.

Acum, Heartbreak Cinema continuă să lanseze muzică și să adune fani noi din toate colțurile țării, iar în timpul dintre concerte, fie în dubă sau în studio, lucrează de zor la albumul de debut.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...