Noutăţi

Trupa daneză LLNN va concerta ȋn clubul Control

afis-llnn

Trupa daneză LLNN va concerta sambătă 10 decembrie 2016 ȋn clubul Control din Bucureşti, ȋn cadrul unui eveniment organizat de The Guest.
LLNN este o trupă din Copenhaga a cărei existenţă a prins formă ȋn 2014, odată cu desfiinţarea celui mai impresionant grup de hardcore/sludge/post-metal din Danemarca, The Psyke Project, care a fost activ timp de 15 ani. Toboşarul Rasmus G. Sejersen şi chitaristul Christian Bonnesen, activ şi la voce sunt cei care, după ce lungul episod The Psyke Project s-a ȋncheiat, au pus bazele trupei LLNN. Aceasta se autocaracterizează ca o trupă orientată spre un stil dark, heavy şi post-apocaliptic. Nuanţa post-apocaliptică ce se descoperă ȋn muzica LLNN poate fi asemănată cu atmosfera ce se regăseşte ȋn compoziţiile belgienilor de la Amenra, ȋn timp ce atributul “dark” aminteşte ȋntr-un mod elocvent de acele momente ale grupului Neurosis, cȃnd abordarea sludge a căpătat cel mai definit contur. Alţii descriu muzica acestei trupe ca o alăturare ȋntre Converge şi Darkspace.

Albumul “Loss” lansat de LLNN ȋn luna iunie, anul curent a fost selectat pentru rubirca “albumul zilei” pe pagina Roadburn, la scurt timp după apariţie. Se spunea atunci despre acest material că are nevoie de doar 35 de secunde pentru a atrage atenţia ascultătorului. “Urletul disperat care marchează sfȃrşitul introducerii anunţă momentul ȋn care LLNN ȋncepe să arate ce vrea să spună atunci cȃnd se ȋncadrează ca fiind ceva post-apocaliptic.” (The Sound Not The Word).

Muzica celor de la LLNN a ȋnceput să fie şi mai remarcată atunci cȃnd trupa a deschis ceva concerte ale formaţiei Cult of Luna ȋn mai. Albumul “Loss” a fost lansat prin Pelagic Records, cunoscuta casă de discuri ȋnfiinţată ȋn Berlin, care se află ȋn grija lui Robin Staps de la The Ocean.

In deschidere ȋl vom vedea pe Stefan Panea, parte din trupa ENVIRONMENTS (ambient / rhythm / noise).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/334246300243669/

Preţul biletelor este de 30 lei, la intrarea ȋn club.

Evenimentul este organizat de către The Guest.
https://www.facebook.com/TheGuestMedia/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...