Noutăţi

Trupa Bucium lansează videoclipul piesei „Zorile”

Trupa Bucium lansează videoclipul piesei „Zorile”, care încheie trilogia vizuală a albumului Miorița.

Cele trei videoclipuri alcătuiesc o poveste ce poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/mevJXHpNzXQ

„Zorile este o piesă țesută în jurul mitului marii treceri. Este o piesă despre despărțire, despre oamenii plecați de lângă noi, despre acea linie imaginară ce separă viața de moarte, despre dorința de a nu lăsa uitării sufletele pe care le-am iubit. Pentru mine este cea mai intimă piesă a albumului și de fiecare dată extrem de emoționantă în concerte.” spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

„După mai bine de trei ani reușim să încheiem trilogia vizuală a Mioriței, un demers extrem de laborios și care nu s-ar fi putut realiza fără ajutorul actorilor – Bogdan Farcaș, Alin Staicu, Luca Trăscău și Irina Răducanu – și fără ajutorul unei echipe de producție extrem de valoroase – Adrian Iurchevici – director de imagine, Răzvan Dimitriu – colorizare și Alec Pop – efecte vizuale. Este o poveste cu multe subînțelesuri, filmată în munții Ciucaș, în care natura este personaj principal.” completează Cristi Răducanu (toboșar).

Următoarele concerte Bucium:

15 martie – Oradea – Moszkva

16 martie – Cluj – Flying Circus

22 martie – Constanța – Rock Halle

17 mai – București – Club Fabrica

Piesa a fost înregistrată de: Alex Pascu (bas), Andi Dumitrescu (voce, chitări), Alexa Nicolae Milea (vioară),  Mihai Balabaș (chitară, SFX),  Cristi Răducanu (tobe), mix & master: V.O. Pulver, Little Creek Studio Elveția.

Despre trupă

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...