Noutăţi

Trupa Bucium lansează albumul Live în Codrul Ascuns

În data de 18 Noiembrie, trupa bucureșteană Bucium începe turneul de lansare al albumului Live în Codrul Ascuns. Albumul în formă fizică va fi disponibil pe magazinul oficial al trupei – bucium.bigcartel.com, iar începând cu 1 decembrie în toate rețelele digitale de muzică – Deezer, iTunes, Google Play, Apple Music, Spotify, Tidal, Zonga etc.

disc-demos

„Fiecare piesă a noastră este de fapt o poveste în sine. De aceea, cu acest album am încercat să creăm o nouă formă de packaging, un format de 22 pe 22 cm, fiecărei piese corespunzându-i o ilustraţie creată de artistul Tibi Militaru, alături de un CD de tip vinil. Albumului fizic îi corespunde şi un cod de download al albumului digital. Scopul nostru a fost să creăm un disc pe care publicul să şi-l dorească în format fizic, nu numai digital.” spune Cristi Răducanu, toboșarul trupei.

Ediția iTunes a albumului conține și pdf-ul cu grafica albumului, alături de versuri în variantă bilingvă.

Prima parte a turneului se va desfășura în orașele Buzău, Constanța, Iași, Botoșani, Timișoara, Cluj, Râmnicu-Vâlcea, Craiova și București, a doua parte fiind programată pentru primăvară, în Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Brașov, Suceava și Pitești.

„Ideea albumului Live în Codrul Ascuns a fost de a înregistra piesele Bucium cele mai apreciate de către public în concertele noastre, într-o formă care să ne reprezinte.” a declarat Alexa Milea, violonista trupei.

disc-demos-1

„Înregistrările au fost făcute de prietenul nostru Alex Pascu de la Goodbye to Gravity, care a mixat şi prima piesă de pe disc. Mixajul discului a fost întrerupt de momentul #colectiv, materialul reprezentând pentru noi în acest moment, mai mult decât o renaştere. Discul a plecat apoi în Elveţia, la Little Creek Studio, unde experimentatul muzician şi producător V.O.Pulver (Gurd, Destruction, Poltergeist, Darkmoon) l-a adus în forma finală.” a adăugat Andi Dumitrescu.

Pe disc se găsesc şi două bonus-track-uri, ca un omagiu fostului toboşar al trupei – Adrian Rugină – reprezentând prima (Colindul Cerbului) şi ultima piesă (Sus la Cheia Raiului) înregistrate alături de el.

Detaliile se găsesc pe pagina de facebook a trupei – www.facebook.com/bucium.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...