Noutăţi

Trei piese noi și o nouă formulă The Different Class

the-different-classTHE DIFFERENT CLASS va începe iarna cu trei piese noi și o membră noua la tobe.

Trupa se pregătește pentru lansarea compilației OneTake, o inițiativă Made in TM 2016 și U-Man, unde au contribuit cu o piesă unreleased, numită Heat, dar și un side B, o piesă secretă ce va apărea doar online – aceasta a fost cântată doar o data LIVE in concert și a fost compusă împreună cu muzicianul bucureștean Siberia. Compilația OneTake include 10 trupe din Timișoara, care au înregistrat piese live, în subsolul magazinului U-Man din Timișoara. Lansarea compilației va avea loc pe 5 noiembrie, în Club D’arc, unde vor cânta Alex Gondoci, George Melencu (BAB) și Armies. Side B-ul, Obișnuiesc să merg, va fi lansat în seara concertului The Different Class de la Manufactura, Timișoara, pe 19 noiembrie.

A treia compoziție muzicală este și prima piesă de studio în limbă română a trupei, înregistrată cu noua lor toboșară din Cluj – Julia Kocis. Piesa se numește DUME și este o combinație de prea mult timp liber și multă ceață în cap, o provocare de la Asociația Indivizilor Activi, un premiu câștigat la Jaxx Rock Battle Cluj pentru a înregistra o piesa la Big Time Production, totul presărat cu o anume AlienLady. (Cris Paul) Noua piesă va putea fi ascultată online și în concerte.

Trupa și-a schimbat componența după o colaborare reușită care a avut loc la Cluj în timpul înregistrărilor. Între cei doi „inbetweeneri” (Cris Paul și Seian Scorobete) și the alienlady (Julia Kocis) s-a întâmplat un lucru foarte rar: groove la prima vedere. Totul a început de la o piesă înregistrată în colaborare cu ea în Cluj. Am groove-uit foarte bine, reușind să finalizăm și compoziția piesei foarte repede împreună. Apoi la o bere Julia ne-a și zis că i-ar plăcea să aibă ocazia să cânte mai des stilul nostru de muzică. Iar după ce ne-am întors la Timișoara, ne-am gândit să îi propunem să facă parte din trupa full-time.

Deși lineup-ul curent este proaspăt ca pâinea caldă, aceștia au susținut deja trei concerte în noua formulă, în Timișoara și Cluj, urcând pe aceeași scenă și cu trupa de stoner grecească Godsleep. The Different Class plănuiește un nou album în formula reinventată și cât mai multe concerte.

TDC a lansat albumul Drop of Rock, pe 27 mai, la Timișoara cu un concert, descris cel mai bine de Mimo Obradov în cronica lui de concert: Sunetul brut al rockului trecut prin fibrele sensibilității urbane ce tînjește inconștient după ingredientele primare ale vieții. Albumul a fost recenzat de Zoltan Varga și de Csongrádi Robert, inițiatorul platformei Rock pe Paine.

tdc-lansare-album-la-capiteThe Different Class este un power-trio Timișorean/Clujean, care are ca scop propagarea unui sound inovator în trendul electric contemporan. Trupa abordează un stil nou, un melanj de genuri blues/funk/stoner/psychedelic, care în final dau vibe-ul TDC: ei l-au numit Groove Rock și are ca esență experimentarea live – în felul acesta fiecare concert energizează publicul cu o stare diferită. Forma pe care o ia muzica, este una liberă, cu elemente de improvizație, cea mai autentică audiție a acestei muzici fiind desigur în concert, LIVE.

Componență TDC:

Cris Paul – Voce/Chitară

Seian Scorobete – Bas

Julia Kocis – Tobe

 

 

 

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!