Jazzy-blues

Trei albume de jazz pe care le-ai ratat în 2015

În cadrul acestei noi rubrici veţi găsi detalii de la începuturi şi până în prezent despre lumea jazz-ului şi a blues-ului. Cum bine ştim, ambele genuri muzicale au influenţat evoluţia multor muzicieni din industria rock/metal şi încă o mai fac. Ba mai mult, jazz-ul reprezintă una din influenţele de bază în evoluţia progressive-ului.

jazzy blues

Încep prin a vă face câteva recomandări legate de cele mai interesante materiale discografice lansate în 2015, urmând ca data viitoare să ne regăsim în cadrul aceleiaşi rubrici cu un mic istoric al jazz-ului şi idei de la care să porniţi dacă vreţi să vă aventuraţi şi voi în ceea ce este lumea jazz.

The Bad Plus Joshua Redman – „The Bad Plus Joshua Redman”
Noul album al trio-ului este o simfonie curcubeu pentru auz datorită delicateţii pianului şi a legăturii extraordinare dintre muzicieni. Trio-ul este întregit acum şi de nou venitul în trupă, saxofonistul Joshua Redman. Saxofonul reuşeşte să intre în sintonie cu pianul într-un mod aproape insesizabil, cu atât mai plăcut. Jazz-ul loveşte în cazul celor patru muzicieni în moalele visării.

Kamasi Washington – „The Epic”
Un album care a furat primele locuri ale multor topuri în ultima perioadă, “The Epic” este o frenezie de note muzicale, fiecare instrument fiind evidenţiat de fundalul ingenious creat pentru a le oferi profunzime. Încă de la începutul albumului vei fi prins într-o tornadă fulgerătoare instigată de un pian uluitor.
Fiecare nou minut te va lua prin surprindere şi te va uimi.

MakayaMcCraven – „In The Moment”
Un album care se bazează mai mult pe vizualurile create. Atmosfera liniştită a pieselor şi elementele centrale în jurul cărora se dezvoltă, pe rând, definesc materialul unui alt artist tânăr de jazz.

Autor: Geanina Chiricuţă

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!