Jazzy-blues

Trei albume de jazz pe care le-ai ratat în 2015

În cadrul acestei noi rubrici veţi găsi detalii de la începuturi şi până în prezent despre lumea jazz-ului şi a blues-ului. Cum bine ştim, ambele genuri muzicale au influenţat evoluţia multor muzicieni din industria rock/metal şi încă o mai fac. Ba mai mult, jazz-ul reprezintă una din influenţele de bază în evoluţia progressive-ului.

jazzy blues

Încep prin a vă face câteva recomandări legate de cele mai interesante materiale discografice lansate în 2015, urmând ca data viitoare să ne regăsim în cadrul aceleiaşi rubrici cu un mic istoric al jazz-ului şi idei de la care să porniţi dacă vreţi să vă aventuraţi şi voi în ceea ce este lumea jazz.

The Bad Plus Joshua Redman – „The Bad Plus Joshua Redman”
Noul album al trio-ului este o simfonie curcubeu pentru auz datorită delicateţii pianului şi a legăturii extraordinare dintre muzicieni. Trio-ul este întregit acum şi de nou venitul în trupă, saxofonistul Joshua Redman. Saxofonul reuşeşte să intre în sintonie cu pianul într-un mod aproape insesizabil, cu atât mai plăcut. Jazz-ul loveşte în cazul celor patru muzicieni în moalele visării.

Kamasi Washington – „The Epic”
Un album care a furat primele locuri ale multor topuri în ultima perioadă, “The Epic” este o frenezie de note muzicale, fiecare instrument fiind evidenţiat de fundalul ingenious creat pentru a le oferi profunzime. Încă de la începutul albumului vei fi prins într-o tornadă fulgerătoare instigată de un pian uluitor.
Fiecare nou minut te va lua prin surprindere şi te va uimi.

MakayaMcCraven – „In The Moment”
Un album care se bazează mai mult pe vizualurile create. Atmosfera liniştită a pieselor şi elementele centrale în jurul cărora se dezvoltă, pe rând, definesc materialul unui alt artist tânăr de jazz.

Autor: Geanina Chiricuţă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...