Cronici albumeNoutăţi

Tides from Nebula, „Safehaven” (cronică)

Tides From Nebula sunt cunoscuţi pentru abordarea lor când vine vorba de post rock. Noul album Tides from Nebula a fost lansat pe 6 mai via Long Branch Records şi oferă o arie largă de acorduri visătoare, melodii tipice math rock-ului şi picături de vocal feminin care asigure atmosfera relaxantă.

tides from nebula

Început cu piesa care şi titlul albumului, „Safehaven” crează ascultătorului imaginea de ansamblu asupra abordărilor armonice cuprinse pe acest material încă de la început.

Pe parcursul celor 43 de minute piese precum „All the steps I’ve made” marchează şi reafirmă stilul faţă de care trupeţii rămân fideli de ani întregi, oferind un vibe care aminteşte şi de alte trupe etalon pentru evoluţia post-rock-ului, cum ar If these trees could talk sau sleepmakeswaves.

Dinamica albumului animă atmosfera prin intermediul unor piese precum „We are the mirror”, înainte de a scufunda încă o dată, până la finalul materialului, ascultătorul într-un cadru melodic şi feeric, oază a trăirilor de destindere absolută.

„Safehaven” nu duce lipsa nici de mica atingere a influenţelor prog. Inclusiv piesa care încheie acest album, „Home”, este o demonstraţie per se de inovaţie împletită cu melodicitatea chitarei, reuşind de altfel întregească un sentiment unic şi simplu definit, dezvoltat pe întregul parcurs al materialului, de, aşa cum bine îi sugerează titlul, „acasă„.

Ceea ce pune în atenţia ascultătorilor „Safehaven” este introducerea vocalului feminin şi producţia, aşa cum ne-am obişnuit, deosebită. Cu toate acestea, deşi albumul se bazează pe un concept bine definit atât auditiv, cât şi vizual prin artwork, el nu oferă multe celor care sunt în căutare de nou.

Piesa preferată: „Home”.

https://youtu.be/vAEmndYzF1I

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...