Noutăţi

The Wax Road, teaser pentru un nou single

wax road

The Wax Road lansează la finele anului albumul de debut, iar pe 15 aprilie un nou single. Urmăreşte teaser-ul piesei mai jos.

https://youtu.be/NKAVQxyy2H4

The Wax Road – tânăra trupă din Republica Moldova, fondată în anul 2013 de Dan Timofei (Voice & Lead guitar) și Victor Ceban (Drums), cărora li se alătură și Ion Tiuticov (Rhythm guitar), toți trei fiind elevi ai aceleiași școli de muzică. Formația se conturează când Cristi Budac (Bass guitar) acceptă să facă parte din trupă.

Astfel, pe 1 decembrie 2013, după doar 3 zile de repetiții, The Wax Road evoluează pentru prima dată, la un concurs din Chișinău, unde ocupă locul întâi. De apreciat fiind faptul că în juriu se afla şi Igor Dînga (producătorul formației Zdob și Zdub). Această performanţă a constituit un impuls puternic pentru tinerii artiști, astfel încât, foarte curând trupa debutează cu primele piese în cadrul unor mici concerte locale.

În primăvara anului 2014, The Wax Road evoluează la festivalul ”Drum Day Ungheni”, organizat de Iaroslav Cojocaru și toboşarul Pezza Boutnari. Impresionat de prestaţia formaţiei, în vara aceluiași an, Iaroslav Cojocaru se hotărăște să conlucreze şi să susţină trupa, el fiind cel care se ocupă de managementul și promovarea formaţie.

În paralel cu producţia noilor piese, The Wax Road continuă să evolueze la mai multe concerte naționale și internaționale. La nivel național participă la ”PRUT Fest” (pe o scenă cu Alternosfera și Subcarpați), ”Bostaniada” organizat de JurnalTV, la evenimante organizate de Cool Radio și Pot Music. Iar la nivel internațional merg în Germania, participând la ”Drum Day Humburg”.

“Un sound clasic dar cu aromă proaspătă”, astfel caracterizează băieții din The Wax Road albumul de debut, care urmează să apară cât de curând (2016). Albumul va conține 10 piese, în stil Blues-Rock, Hard-Rock și Rock’n Roll, iar totul devine clar cînd vorbim despre tendințe. Sunt pasionați de muzica anilor ’60-’70, influiențele de bază fiind trupele legendare ca Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd, Guns’n Roses și alții.

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...