Noutăţi

The Crazy Plumbers în premieră la Timişoara

crazy plumbers

Sâmbătă, 5 martie 2016, orele 20:00, albumul „8 Beers” al celor de la The Crazy Plumbers va ajunge în premieră în Timişoara!
Evenimentul va avea loc la Manufactura avându-i ca invitaţi speciali pe timişorenii de la Grave For Sale, formaţie care va veni cu noutăţi muzicale dar şi cu aceeaşi prietenie care deja leagă cele 2 trupe.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1689973361276505/

Support act: 15 lei

The Crazy Plumbers

Formaţia The Crazy Plumbers a fost înfiinţată în 2012 din iniţiativa lui Levi (fost membru al formaţiei Recycle Bin) împreună cu Tamas la contrabas şi Moha la tobe. La început stilul abordat de cei trei a fost rockabilly, dar în scurt timp acesta s-a transformat în psychobilly. După ce trupa s-a completat cu încă o chitară în persoana lui Denver, The Crazy Plumbers a început o serie de concerte. Prima apariţie a formaţiei a avut loc în Vaslui la Open Camp după care a urmat mai multe concerte la întâlniri de motociclist, şi festivalul Pokefest din Bucureşti. După un timp Tamas a părăsit formaţia, iar Levişi-a luat locul la contrabas. De atunci trupa continuă activitatea în formula de trio, care s-a dovedit fiind mult mai eficient.
Scopul trupei este în primul rând de a promova stilul psychobilly/rockabilly, un stil underground foarte popular în Europa, dar bineînţeles şi cânte în cât mai multe locuri din ţară.
În 2015 The Crazy Plumbers a terminat înregistrările primului material cuprinzând 11 piese din care 8 compoziţii proprii iar trei pese de la artişti care au marcat stilul trupei. Materialul a apărut la sfârşitul anului 2015 sub egida Acostic World din Sfântu Gheorghe, purtând numele „8 Beers”.


Grave For Sale
Grave for Sale este o trupă de surf rock, cu influenţe de psychedelic, horror şi deşert surf. Trupa a fost înfiinţată în 2012, deşi planurile şi repetiţiile au început încă din 2011, la iniţiativa lui Tibi Mijea (tobe) şi Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 în band. După apariţia primului E.P. (New Moon), Iancu Jianu a decis să încerce o viaţă nouă în Marea Britanie şi a fost forţat renunţe la band. Sedimentarea bandului s-a produs la începutul lui 2015, odată cu venirea lui Robyn Grozoni în trupă, care a adus un suflu nou.
Grave for Sale sunt probabil prima trupă de surf rock din România, fiind influenţaţi de trupe precum: The Ghastly Ones, Dick Dale, Man or Astroman, Los Straitjackets sau The Break, însă până în prezent toate piesele GfS sunt compoziţii proprii.
Pe data de 28 august 2015 Grave for Sale lansează primul videoclip realizat de Cristian Maghiar – Doifilm – pentru piesa Angry Surfer, moment marcat printr-un concert la D’arc pe Mal, cu suportul trupei Arc Gotic.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...