Noutăţi

The Bipolar Disorder Project lansează o piesă nouă

The Bipolar Disorder Project este un proiect nou, venit din străfundurile melancolice şi întunecate ale unei minţi etern romantice. Proiectul îşi are rezidenţa în oraşul Braşov, momentan având un singur membru, Robert Cotoros, multi-instrumentist, compozitor şi inginer de sunet în bine-cunoscuta formaţie neumană, Hteththemeth, formaţie care a câştigat concursul GBOB România, urmând ia locul 2 la finala internaţională GBOB Berlin, apoi continuând seria câştigurilor cu locul 1 la Wacken Metal Battle România.

bipolar

În prezent, The Bipolar Disorder Project lucrează la albumul de debut, intitualat Anna, şi este un album conceptual despre dragoste interzisă şi decădere. Anna este un album construit din contrasturi, pictând atât imagini romantice, pline de frumuseţe şi melancolie, cât şi imagini întunecate, menite intimideze şi ilustreze spiritul întunecat al personajului principal. De aceea, muzical, albumul trece printr-o paletă largă de genuri, el putând fi clasificat ca fiind Progressive Rock spre Avant-Garde, trăgând influenţă din metal, jazz, clasică, operă şi electronică. Acest album va fi lansat în 2016, însă data oficială a lansării nu a fost încă determinată.

Din 17 iunie, The Bipolar Disorder Project a început lanseze single-uri pe canalul oficial de Youtube, independente de albumul de debut, explorând atât teritoriu muzical nou, cât şi trăiri şi emoţii mai personale, ce nu sunt legate de un concept anume. Ultima piesă se numeşte simpluII şi este un melanj armonios între Electro şi Alternative Rock. Fiind un contrast cu totul diferit faţă de “Step 1: Swan Song”, o piesă dark, introspectivă, despre moarte şi renaştere, “II” este o piesă cu totul romantică, prezentând un peisaj pur, de dragoste, în culori calde, dar adăugând şi acel strop caracteristic de melancolie. Piesa este acompaniată de un artwork idilic, cu o simbolistică ascunsă şi interesantă, conceput de Robert Cotoros şi pictat de talentata artistă Claudia Popa.

Piesa se poate asculta aici:


Proiectul poate fi urmărit pe Facebook: https://www.facebook.com/TheBipolarDisorderProject
Restul pieselor pot fi ascultate pe Youtube: https://www.youtube.com/user/thebipolardisorderpr

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...