Noutăţi

Tenebres anunță lansarea albumului de debut și turneul de promovare

Tenebres, trupa de black/gothic/doom metal din Iași lansează primul lor album intitulat “Pain Eternal”. Lansarea va avea loc pe 29 octombrie în cadrul festivalului Rock in Iași. Trupa va susține primul concert de lansare acompaniată de un cor împreună cu un cvartet, urmând să dezvăluie și alte surprize. În cadrul evenimentului vor mai concerta și trupele Hiraeth, Beauty and the Rat, Subliminal Damage și Eternal Fire.

https://www.youtube.com/watch?v=vqDt_9nS-h4

Cu această ocazie, Tenebres pornesc la drum în primul lor turneu național intitulat “Tour of the Dark Front” care este împărțit în două etape acoperind peste 15 orașe. Prima etapă începe de pe 29 octombrie la Iași și se va termină pe 17 decembrie în Arad club Nerv.

Turneul continuă în 2018 începând cu luna februarie, în București. În două concerte, trupa va fi acompaniată de cvartet și cor. Restul detaliilor, date și locații, vor fi anunțate începând cu luna ianuarie. Eternal Fire din București li se vor alătura celor din Tenebres pentru această parte a turneului.

Tricourile, cd-urile și merch-ul trupelor vor fi puse la vânzare în fiecare locație din turneu. Tricourile pot fi cumpărate și online, iar albumul “Pain Eternal” va fi disponibil și în format digital începând cu luna noiembrie prin platformă bandcamp. Craniile făcute manual de către cei din Tenebres vor putea fi cumpărate doar la concerte.

Un preview al albumului “Pain Eternal” poate fi ascultat la următorul link:

https://www.youtube.com/watch?v=PrpYC_B3azQ

Mesajul albumului „Pain Eternal” este înrădăcinat în drama condiției umane. Odată cu a sa cădere, corupt de către răul primordial, omul edenic a căpătat liber arbitru în acest joc hazardat al vieții Eros – Thanatos. Astfel, piesele albumului au ca subiect morbiditatea, romantismul și incapabilitatea omului de a-și depăși condiția sa, acționând în favoarea minciunii, chiar dacă acesta descoperă anumite adevăruri pe parcursul vieții sale.

„Pain Eternal” conține 9 piese și va fi lansat independent de către trupă, în format CD și digital. Albumul a fost înregistrat în studioul trupei – Imperium Tenebrarum din Iași, iar mixul, masterul cât și coperta de album au fost făcute de către Dorian Black, chitaristul formației.

Tenebres a luat naștere în iarna lui 2015 din cenușa a trei trupe. Trupa și-a închegat sound-ul în jurul sonorităților black, gothic și doom metal pe care le subliniază cu ajutorul clapelor și a violoncelului. Trupa a mai concertat în București, Sofia, Timișoara, Iași și s-a bucurat de o primire caldă din partea publicului cu ocazia primei ediții OSTRING și a festivalurilor precum Artists of the Dark, Revolution Fest și Rock’n’Iasi Outdoor edition.
Trupa anunță de asemenea un nou membru la clape-Emanuel Filip din trupa God/Beauty and the rat.

Playlist Pain Eternal:

1.Anger Divine ( Intro )
2.A Cry In Serenity
3.Reign In Grief
4.Pain Eternal
5.Redemption
6.Twilight of Fate
7.The Gift of Passion & Agony
8. Where Life And Death Entwine
9. Into the End-Soulless Existence ( Outro )

Pagină oficială FB: https://www.facebook.com/pg/TenebresOfficial

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...