Noutăţi

Syn Ze Șase Tri, invitați să cânte la finala națională Wacken Metal Battle de la Sibiu

Syn Ze Șase Tri – una dintre cele mai apreciate trupe din underground-ul românesc – va concerta la Sibiu după o absență de 4 ani. Formația a fost invitată să susțină un recital în cadrul finalei naționale a celui mai important concurs de rock din România: Wacken Metal Battle, eveniment ce va avea loc în 22 iunie, la Sibiu. Biletele pentru acest eveniment se vor pune în vânzare luni 3 aprilie 2017, pe pagina oficiala a concursului – www.metal-battle.ro – și pe www.kompostor.ro. Va exista un număr limitat de 200 bilete, la prețul de 25 lei.

”Ne bucură invitația de a participa în recital la Wacken Metal Battle în fața publicului sibian. Nu v-am văzut de mult timp, iar acesta e cel mai bun prilej. Vă așteptăm pe 22 iunie la Oldies Pub!” a declarat Alex ”Corbu” Mihai, chitaristul trupei.

Trupa Syn Ze Șase Tri a fost înființată în 2007 la inițiativa lui Alex „Corbu” Mihai, Andrei „Hultan” Ionescu și Paul „Strigoi” Bologan, care au găsit modul optim de exprimare muzicală și ideologică prin sunetul mistic al genului black metal. Trupa a fost fondată cu intenția de a promova prin intermediul muzicii și imaginii cele mai frumoase, întunecate și, în multe cazuri, sângeroase povești, fragmente din istorie, basme și obiceiuri folclorice din vasta, mistica și bătrâna cultură românească, din perioada precreștină. În același timp, prin intermediul imaginilor ce completează muzica și conceptul, se promovează cele mai importante și frumoase relicve, situri și locuri cu încărcătură istorică din cultura românească. La începutul lui 2011, trupa semnează un contract pentru 3 albume cu o casa de discuri italiană, care lansează la nivel internațional primul material discografic al trupei, intitulat „ÎNTRE DOUĂ LUMI”, un album de metal simfonic extrem, foarte apreciat de către ascultătorii și criticii de gen, de multe ori comparat cu cele mai mari trupe din acest gen precum Dimmu Borgir, Emperor sau Keep of Kallessin. Al doilea album a fost lansat în primăvara anului 2012 cu numele „SUB SEMNUL LUPULUI”, grafica acestui album fiind realizată tot de Jan Yirlund de la Darkgrove Designs. În 2014 trupa începe lucrul la cel de-al treilea album discografic. De această dată se apelează la câțiva colaboratori de seamă, care prin ajutorul lor să dea mai multă viață poveștii albumului, prin vocea sopranei Julia Szabo de la Opera Națională din Timișoara, vocea Heavy Metal a lui Alin „Coiotu” Dincă de la Trooper, voci și coruri de voci folk/pagan realizate de Manuel Giugula și Bogdan Luparu de la Bucovina, voci clean și black metal realizate de Adi „Ageru Pămîntului” Ghercea de la Argus Megere, la cimpoi fiind Andrei Oltean de la formația sibiană E-an-na și la theremin Gabi Almași. Cel de-al 3-lea material discografic, „STĂPÎN PESTE STĂPÎNI” a fost lansat în 2015 și a avut cele mai bune recenzii din partea publicului și a criticilor de specialitate, deschizând totodată noi orizonturi de exprimare muzicală, lărgind stilul deja existent începând cu 2007. Un nou capitol din istoria Syn Ze Șase Tri se scrie, prin finalizarea unui nou album, al patrulea, intitulat „ZĂUL MOȘ”, ce urmează a fi lansat în 2017.

Wacken Metal Battle România este concursul în urma căruia formaţia câştigătoare din România participă la finala internaţională din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, având şansa de a câştiga, pe lângă promovarea la nivel mondial, premii în bani oferite de Wacken Foundation. Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iaşi) 2011, Gothic (Petroşani) 2012, God (Iaşi) 2013, Dirty Shirt (Maramureş) 2014 , Dark Fusion (București) 2015 și Hteththemeth (Brașov) 2016.

Parteneri: Consulatul German Sibiu, Monster Energy, SoundCreation, Csibisticks, Tapel Sibiu, Bel Led Light,

                   Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Parteneri media principali: RockFM, Zile şi Nopţi

Parteneri media: metalhead.ro, revista ProfilCultural, theintermission.ro, letsrock.ro, bestial.ro, metalfan.ro, rm-media.org, jurnalrock.ro, cluj.com, clujlife.com, emisiunea Supersound, Radio Cluj, urban.ro, concerte-azi.ro, port.ro, tilllate.com, infomusic.ro, iconcert.ro, maximumrock.ro, Studio Rock

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...