Cronici concerte

Sunet Fin în casă alături de Arashai și O.N. x Șerbănesku, fabrica club, 9 decembrie

 sunetfin               Vorba cântecului: ne-am adunat la concertul SUNET FIN ca să nu stăm răsfirați la casele noastre, într-o seară de vineri, la final de săptămână de muncă. De la – estimativ – 22.20 până la 1 dimineața pe scenă au fost mai mulți artiști cu viziuni diferite în ceea ce privește abordarea muzicală, dar care merită, cu siguranță, o ureche aplecată.

Primul care a urcat pe scenă a fost Serbanesku (o mică schimbare de line-up) care a încins platanele. La scurt timp a urcat și O.N. pe scenă, un rapper cu atitudine și cuvinte la purtător. Atât MC-ul cât și DJ-ul au pregătit atmosfera pentru ce avea să urmeze în seara cu pricina. Lumea, ușor-ușor, prindea curaj și venea mai aproape de scenă.

Puțin după cei doi au urcat băieții de la ARASHAI și au făcut un show nemaipomenit! Mi-au plăcut foarte mult pentru muzica atât de … random (?!) pe care o prestează. Și cam asta este ideea și proiectului: nu contează genul pe care îl îndrăgești, contează să faci ceva să placă la toată lumea. Mie unul – și nu numai – mi-au plăcut. Fiecare piesă care urma să fie cântată însemna o nouă surpriză. Nu puteai anticipa când urma să fie clean și un instrumental liniar sau când urma Andrei să ne dea un growl sau un scream.

Destul de târziu în seară, pe la 23.30, au urcat cei de la Sunet Fin pe scenă. N-au început să cânte, însă, până nu ne-au arătat noul clip: Vremuri Bune. Prima dată când i-am prins la concert  fost în deschiderea celor de la H8, adică în februarie (atunci a fost lansat videoclipul pentru Nostalgie) și a fost dragoste la prima vedere.

Din februarie și până acum nu i-am mai prins la concert și pot spune că se simt schimbările de componență. Mircea (chitară electrică) și Adrian (chitară bas) veniți de la Aeon Blank oferă, aș zice eu, un strat mai gros de „muzicalitate” proiectului, astfel partea de hip hop sau de hardcore rămânând în spate. Momentan pare o idee promițătoare, dar în ceea ce privește #Bassbalans și Niggaz in Paris (cover după Hacktivist, desigur) rămân conservator și mi-aș dori în continuare interpretarea pieselor în maniera hard și core.

În restul concertului a fost fain și mult extaz. Din păcate un public redus, tocmai când aș fi spus că băieții vor strânge mai bine rândurile la concertul lor. Dar csf, ncsf poate pe viitor vă veți îndura și veți veni în număr mai mare, zic!

Să trăiască echipa de la Darkside și îi rugăm să vegheze în continuare asupra undergroundului românesc și le dorim cât mai multe evenimente fain organizate! De asemenea mii de mulțumiri staff-ului din fabrica fără de care nu am mai dispune de micuțul atelier de muzică underground.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...