Noutăţi

Subliminal Damage confirmaţi la lansarea Tenebres din cadrul Rock’n’Iaşi


Tenebres – Pentru prima dată în România o trupă de black/gothic metal concertează alături de un cvartet şi cor cu ocazia lansării de album. Pe data de 29 octombrie începând cu ora 19:00 aşteptăm în număr cât mai mare la lansarea de album „Pain Eternal”. Acesta este primul concert din cadrul turneului numit Tour of the Dark Front.

Muzica creată de Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv, piesele fiind consistente în schimbări de ritm, nu mai scurte de 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realităţii cele mai des întâlnite şi mai puternic promovate precum: viaţa ta este consumul; eşti în regulă dacă nu ieşi din tipare; munceşti pentru tine nu pentru noi şi religia îţi dictează conduita. Fiecare membru are contribuţia sa în trupă, muzica şi versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia.

Se mai alătură lor şi:

Eternal Fire (Bucureşti) – Pentru prima dată în Iaşi.
Reformată începând cu octombrie 2013, trupa Eternal Fire abordează stilul black metal melodic, cu influenţe simfonic şi pagan. Primul material discografic – EP-ul Beyond Frozen Streams – a fost lansat în iunie 2015 şi este format din patru piese reprezentative : Defiled Graves, Northmen and the Sea, Winter Darkness şi My Will to the Stars.
Printre temele abordate: natură, mituri şi credinţe străvechi, ritualuri de trecere, trăiri şi sentimente, legende.

Beauty and the Rat – alternative metal & more, trupa ieşeană BATR au lansat acum un an albumul „Unborn” discul a fost înregistrat în cursul anului 2015 la Studioul de Baza din Iaşi. Mixarea şi masterizarea au fost realizate atât la Studioul de Bază, cât şi la Blue Cat Studio din Bucureşti, în perioada 2015-2016, inginer de sunet şi producător fiind Vladimir Ivanov. Conceptul artistic al albumului a fost realizat de trupa Beauty and the Raţ, în colaborare cu graficiana Ema Popescu.
Albumul conţine 13 piese în limba engleză, prin intermediul cărora situaţii mai mult sau mai puţin inedite, gânduri, sentimente, dorinţe, trăiri intense din viaţă de zi cu zi a oricăruia dintre noi ajung la cel care ascultă.

Hiraeth – o trupă de melodic death metal din Iaşi, plină de energie care creează o atmosferă melancolică, sumbră dar care se îmbină cu o velocitate şi mişcare în showurile lor. De asemenea, cei din Hiraeth vin cu o parte din materialul nou la care lucrează, numai bun de pogo şi moshala!

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...