Noutăţi

Stonelight feat Toni Dijmarescu – I Won’t Wait – un nou single de pe albumul tribut Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity

back_to_life_small
S-a lansat un nou single de pe albumul tribut “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, pentru melodia „I Won’t Wait” interpretată de formaţia Stonelight împreună cu Toni Dijmarescu. Acesta poate fi ascultat la linkul de mai jos:

Stonelight a declarat: „Data de 30 octombrie va rămâne probabil întipărită în mintea tuturor celor din scena underground-ului românesc ca ziua care ne-a schimbat pentru totdeauna… Am pierdut nu doar o trupă extraordinară, cu un potenţial foarte mare şi muzicieni incredibili, cât şi prieteni buni, foşti colegi pentru unii dintre noi. Am pierdut şi mulţi prieteni din publicul pe care îl împărţim şi din lumea noastră, a muzicii underground. Sunt prea puţine cuvinte care pot exprime durerea şi neputinţa în astfel de situaţii, aşa am ales participăm cu ceea ce ne pricepem noi şi anume cu muzica şi sufletul, la acest tribut pentru prietenii noştri.
Piesa pe care am ales-o este una dintre puţinele balade ale trupei Goodbye to Gravity – “I Won’t Wait”. Motivul pentru care ne-am gândit la această piesă a fost în primul rând mesajul din versuri – ceva pozitiv în tot amalgamul de emoţii negative – “This time I won’t wait, this time I won’t be turning away, In this leap of faith, I won’t hesitate” – iar interpretarea dată de o voce feminină aduce un plus de melodicitate piesei. Ceea ce ne dorim noi e toţi cei care vor asculta acest disc-tribut îşi aducă aminte de prietenii noştri, aşa cum erau ei în momentele lor cele mai frumoase – pe scenă şi în faţa scenei, cu multe speranţe şi muzică în suflet.”

Deasmenea, Toni Dijmarescu a spus despre această colaborare următoarele: „Când am aflat acum aproape un an de la Vlad Buşcă despre faptul Universal Music România intenţionează lanseze un album tribut Goodbye To Gravity, i-am spus pe loc vreau particip şi eu. Singura mea problemă era trebuia găsesc o trupă cu care colaborez – de aceea m-am bucurat foarte tare când am primit oferta trupei Stonelight de a cânta părţile de chitară ale piesei “I Won’t Wait” pentru acest album.
La înregistrări am colaborat de obicei cu Flavius Suciu, vechiul meu prieten şi coleg de trupă. Împreună am stat lipiţi de televizor în noaptea zilei de 30.10.2015, urmărind transmisiunea live a tragediei din clubul bucureştean Colectiv, nevenindu-ne credem aşa ceva este posibil şi se întâmplă cu adevărat.
Apreciez enorm muzica trupei Goodbye To Gravity încă de la primul album, pe care băieţii mi l-au trimis cu autografe în Germania. Pe acest album, pe care îl am de 4 ani pe iPod şi îl ascult regulat, se află şi “I Won’t Wait”. Am interpretat părţile de chitară aşa cum au fost cântate în original din respect pentru deosebitul talent al acestor băieţi minunaţi.
De câte ori ascult versiunea noastră sunt cumva liniştit, simt le-am dat şi eu ceva înapoi. Pentru mine cercul s-a închis.”

Melodia a fost înregistrată la Sysound Studio (părţile de tobe), Dadiu Studio (chitări), Taine Multimedia Studio (voci), a fost mixată de Jaroslav Celujko (Jaro Sound) şi masterizata de Luculescu Alin Gabriel.

Stonelight este o trupă de melodic heavy metal din Bucureşti, formată în anul 2013 de către Mihai, Vanda, Alex, Cristian şi Laszlo. Înainte de lua formă Stonelight, majoritatea membrilor au făcut parte din Fortress of Faith, o trupă importantă de gothic metal, activă în perioada 2008-2013. După o pauză de câteva luni de zile, toţi membrii au decis este necesară o evoluţie a stilului şi a direcţiei muzicale, aşa au schimbat numele trupei în actuala Stonelight, pentru a avea un nou început şi a putea încorpora ideile noi. De asemenea, Vanda a adoptat prezenţa keytar-ului, care a ajutat mult în privinţa apropierii de public şi a dinamicii concertelor.
Trupa a început cu câteva concerte în Bucureşti, promovând un crossover de heavy melodic metal pe scenele locale, în cluburi şi fest-uri Metal Under Moonlight, Silver Church, Fabrica Club, incheiand anul 2014 cu un mini turneu prin ţară, ca support act pentru formaţia Trooper. Turneul a avut reacţii pozitive, astfel încât trupa l-a repetat în toamna lui 2015, sub denumirea “To Transylvania & Back Tour”. Stonelight a împărţit scena până acum atât cu trupe importante româneşti, cât şi străine (Cargo, Trooper, Tiarra, Galadriel, etc).
Printre cele mai recente show-uri live ale trupei se numără prezenţa la festivalul Artmania 2016. În momentul de faţă, trupa se pregăteşte de lansarea primului material discografic, intitulat “Into The Unknown”, în această toamnă, pe data de 11 noiembrie (link event aici).

Componenţă actuală a Stonelight este :

Vanda Restye- voce-keytar-keyboard
– Vlad Angelescu-chitară
– Vlad Carabin- chitară
– Laszlo “Loky” Palhazi- bass
– Mihai Ioniţă– tobe

În data de 28 octombrie a fost lansat albumul Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, proiect ce conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe româneşti şi străine. Proiectul este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate către membrii şi familiile GTG, precum şi către victimele Colectiv. Acesta poate fi găsit în magazinele Cărtureşti, Humanitas, Muzica, precum şi online pe eMag.ro şi Getmusic.ro (http://smarturl.it/BackToLife-Tribute).

Albumul poate fi deja ascultat sau descărcat în format digital de la acest link: https://UMR.lnk.to/BackToLifePR

Tracklistul complet al albumului este următorul:

01 – Cruadalach (Cehia) – Waking Up
02 – Outbreak (România) – Unusual Suspects
03 – Changing Skins (România) – Vanishing Point
04 – Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania şi Green Carnation) – Horizons
05 – Stonelight feat. Toni Dijmarescu (România) – I Won’t Wait
06 – Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elveţia) – Through It All
07 – Bruma (România) – Between the Tides
08 – Bedårande Barn (Suedia) – Back to Life (acoustic)
09 – Days of Confusion & Viţa de Vie (România) – The Day We Die
10 – News from Nowhere (România) – Shadow Puppets
11 – Wind Rose (Italia) – Atonement
12 – Sequence (Serbia) – Four Minutes of Rage
13 – Matricide (Israel) – Rise From the Fallen
14 – L.O.S.T. (România) – Heed the Call
15 – Bucium (România) – What If
16 – Mindcage Escape (România) – This Life Is Running Out
17 – Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo

ARTWORK: Radu Damian

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...