Noutăţi

Soundart Festival 2020 prezintă Green Carnation și prima ediție a concursului “Sound On Paper”

Green Carnation, legendara trupă norvegiană de progressive rock, va concerta pentru prima dată în România în cadrul SoundArt Festival 2020 și va aduce fanilor un setlist special ce va conține piese de pe noul album ce urmează fie lansat în cursul anului viitor.

De asemenea, A Broken Design și Contraband X confirmă prezența în line-up-ul evenimentului din perioada 13-15 martie din Quantic Club alături de Truckfighters, Allochiria, ARAC Ensemble, The Dead Creed și Eyes to Argus. Pe această cale, organizatorii anunță și prima ediție a concursului “Sound On Paper”.

Cu ocazia confirmării prezenței celor de la Green Carnation, grafica oficială SoundArt Festival 2020 primește o nouă alură specială, cu o variantă semnată de Costin Chioreanu. Artistul a lucrat împreună cu norvegienii și în 2018 pentru lansarea albumului live, Last Day of Darkness.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate prin iabilet.ro la oferta de presale.

Green Carnation

Green Carnation a fost fondată în 1990, în Kristiansand, Norvegia, perioada în care Tchort (membrul fondator Green Carnation) s-a alăturat trupei Emperor, pentru albumul „Darkside Eclipse”, și a continuat cânte alături de Satyricon și Einherjer. Albumul lor de debut al formației, „A Journey To The End Of The Night”, a fost lansat în 2000. Line-up-ul Green Carnation a avut parte de câteva schimbări până la lansarea albumului „Light of Day, Day of Darkness”, în 2001, iar abordarea muzicală a devenit una mai „rock-ish” odată cu „A Blessing în Disguise” (2003) și „The Quiet Offspring” (2005), înainte de apariția „Acoustic Verses” în 2006. Green Carnation este cunoscută publicului și datorită concertului pe DVD „A Night Under The Dam” (2006),  înregistrat în munții din Norvegia, sub o înălțime de 30 de metri.

În prezent, Green Carnation pregătește un nou material de studio ce va fi lansat în cursul anului 2020, însă fanii din România vor avea ocazia asculte piese de pe acest album pe scena festivalului Soundart 2020.

A Broken Design

Trupa malteză A Broken Design a fost înființată în 2014 încercând aducă o perspectivă nouă asupra genurilor stoner/hard rock cu un sound bine ancorat în metal, grunge și rock’n’roll.

EP-ul de debut al trupei “Halo   Of   Flies” poate fi descris ca un amestec eclectic de influențe muzicale și conține un set de piese catchy în care este dozată nostalgia vremurilor în care muzica era neșlefuită și făcută cu multă pasiune. În prezent, A Broken Design pregătește un nou album de studio ce va fi intitulat “Another Day In Hell” .

Contraband X

Trupa Contraband X s-a înființat în 2017, în Piatra Neamț, lansând în martie 2018 primul material discografic: EP-ul „Ruins of Mankind”. Materialul a inclus 6 piese, stilul abordat fiind groove-death metal. În Noiembrie 2018, trupa a lansat videoclipul pentru single-ul „Blind„, piesă ce a marcat o schimbare de stil muzical, cât și cooptarea în trupa a lui Petre Iftimie la chitară (ex. Taine, Illuminati, Spectral). Anul 2019 mai aduce o schimbare de componență, alăturânduse și Liviu Ustinescu la voce (Rancorum, Din Umbră).

Noul material discografic al trupei, intitulatFalse Healer”, a fost lansat în 2019, pe 25 August, și este disponibil pe Bandcamp, cât și pe restul platformelor de streaming.

Abonamentele pot fi achiziționate la oferta de presale la prețul de 170 RON și oferă accesul în cadrul festivalului pentru cele trei zile, 13 – 15 martie 2020.

Bilete SoundArt Festival 2020 ziua I – 40 RON – The Dead Creed, ARAC Ensemble

Bilete SoundArt Festival 2020 ziua II – 90 RON – Contraband X, Eyes To Argus, Green Carnation

Bilete SoundArt Festival 2020 ziua III – 90 RON – A Broken Design, Allochiria, Truckfighters

Începând cu prima zi a festivalului abonamentele și bilete vor putea fi achiziționate și din Quantic Club la următoarele prețuri: Abonament – 200 RON, bilet ziua I – 50 RON, bilet ziua ÎI -120 RON, bilet ziua III – 120 RON.

Soundart prezintă prima ediție a concursului “Sound On Paper”

Concursul “Sound On Paper” este organizat de OST CULTURAL EVENTS  în parteneriat cu CAVALLERIA EVENTS și face parte din proiectul  SOUNDART FESTIVAL care își propune dezvolte reflecția personală a artiștilor  asupra legăturii dintre sunet și imagine.

Scopul concursului este de a stimula interesul artiștilor plastici pentru interdisciplinaritate și conexiunea dintre diferite ramuri ale culturii.

Obiectivul este ca participanții creeze un poster care ilustreze o idee și transmită un mesaj clar în legătură cu următoarele teme și nu numai: Materializarea sunetului în imagine; Reprezentarea plastică a sunetelor complexe; Muzica în artă plastică.

Grupul țintă al concursului îl reprezintă graficienii, artiștii și pasionații de artă din toate domeniile. La concurs poate participa orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 ani.

Calendarul concursului:

 • Înscrierile pentru concurs – începând cu 21 octombrie 2019
 • Lansarea concursului – 21 octombrie 2019
 • Termenul limită pentru predarea lucrărilor – 15 ianuarie 2020
 • Preselecție lucrări – 31 ianuarie 2020
 • Anunțarea câștigătorilor – 13 martie 2020
 • Vernisajul expoziției cu cele mai bune lucrări – 13 – 15 martie 2020 (în cadrul festivalului Soundart 2020)

Lucrările:

 • Fiecare aplicant poate trimite maxim trei lucrări. Acestea pot fi lucrări digitale (grafică pe computer), grafică, colaj, tempera, acrilic, tehnică mixtă. Lucrările vor fi trimise la dimensiunea A2 (420×594 mm), print, neînrămate și CD pentru lucrări digitale, iar lucrările în alte medii vor fi trimise în original, neînrămate, fixate cu fixativ sau adeziv specific. Lucrările neîngrijite și deteriorate nu vor fi luate în considerare. Lucrările care vor fi considerate plagiat nu vor intra în concurs.
 • Aplicatul va trimite un mail la adresa soundartro@gmail.com care cuprindă solicitarea de a participa la concurs, dar și o prezentare a lucrării trimise.
 • Aplicantul va urmări tematică oferită și o va interpreta după propria capacitate de sinteză și de creație.
 • Aplicantul își va scrie în clar numele, prenumele, titlul lucrării și anul pe spatele lucrării.
 • Lucrările pot fi expediate prin poștă sau depuse personal la: Club Quantic / șoseaua Grozăvești 82, București. Se recomandă punerea lucrărilor într-o mapă de plastic sau carton, pentru a asigura protecția lucrării în timpul transportului.
 • Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din 3 artiști plastici și un reprezentant OST CULTURAL EVENTS.

Dată fiind natura artistică a concursului, rezultatele publicate sunt definitive și nu se acceptă contestații de nicio natură. Regulementul complet, premiile, dar și mai multe detalii despre concurs vor fi anunțate pe pagina oficială a evenimentului.

FB Event page: https://www.facebook.com/events/1332530573564702/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...