Noutăţi

SoundArt 2024 cu Hexvessel, Earth Ship și alte trupe pe 26-27 aprilie în Quantic Club

SoundArt Festival revine în 2024 cu a 5-a ediție, dar și cea mai diversă de până acum, pe 26 și 27 Aprilie în Quantic Club din București.

Hexvessel din Finlanda vor prezenta cel mai recent album, “Polar Veil”, lansat în Septembrie 2022, iar alături de ei confirmă prezența și berlinezii de la Earthship (GER), proiectul de sludge/stoner rock al toboșarului The Ocean, Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO) și Krishna (Malta). Mai multe trupe vor fi anunțate în perioada următoare.

Abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua iabilet.ro la următoarele oferte de presale:

Oferta abonament early bird: abonamente la 150 de lei până pe 11 decembrie
Oferta abonament presale: abonamente la 180 de lei până în prima zi a festivalului
Abonament la preț întreg pe 26 și 27 aprilie – 200 de lei

Hexvessel (Finlanda) – forest folk, psychedelic, experimental
Hexvessel este o trupă fondată de vocalistul/compozitorul britanic, Mat Kvohst McNerney odată cu relocarea sa în Finlanda, în 2009. Stilul trupei este descris ca forest folk, deși înglobează o sumedenie de stiluri, de la folk, americană, psihedelic, experimental sau chiar influențe black metal, pe cel mai recent material. Primul album, lansat de Svart Records în 2011, a fost menționat în presa britanică ca fiind marcant pentru stilul de occult rock care scotea capul la suprafață în acea perioadă.
No Holier Temple, al doilea album, a ridicat trupa pe noi culmi, aceasta fiind nominalizat la două categorii la Emma Gala (echivalentul Grammy din Finlanda). Albumul a câștigat două premii Femma. Albumul a ajuns pe locul 20 în topurile finlandeze și a fost prezentat în multe topuri de final de an în 2012.
De-a lungul anilor trupa a susținut o activitate live impresionantă cu show-uri la Ilosaari Festival și Provinssi Festival în Finlanda, Desertfest în UK, turnee europene în Germania, Polonia, Danemarca, Suedia, dar și cu repetate participări la Roadburn Festival în Olanda.
“Polar Veil”, noul album Hexvessel, a fost lansat în Septembrie 2023.
https://hexvessel.bandcamp.com/album/polar-veil
https://youtu.be/6FADxCNJTjI?și=Ft825SxEyErlrLIA

Earth Ship (Germania) – doom metal, sludge, stoner rock
Încă de la înființarea trupei în 2010, EARTH SHIP din Berlin și-a construit o reputație solida în domeniul scenei underground de stoner / doom / sludge că una dintre cele mai necruțătoare și zgomotoase trupe live. Cu un amestec grozav de riff-uri sludgy, lead-uri bluesy, voci virulente și o doza masiva de groove, vocalistul Jan Oberg, alaturi de soția să Sabine (bass) și Sebastian Grimberg (tobe) au dus EARTH SHIP pe nenumărate scene precum Desertfest, Stoned From The Underground, Pelagic Fest dar și în turneu alaturi de Red Fang, Torche, Crowbar și Voivod.
Și în studio, trupa a avut o activitate prolifica: au lansat un total de 5 albume și doua EPuri.
https://earthship.bandcamp.com/album/resonant-sun
https://youtu.be/SW5ygtbPDaQ?si=wrddg_YaKdHNc0oH

Gunshee (Romania) – instrumental progressive rock trio
Muzica Gunshee se încadrează în zona de rock progresiv instrumental, cu elemente experimentale, stoner, punk, printre altele. În 2021 trupa a lansat primul album, „Friends Through Here” și a câștigat și Marele Premiu și Premiul UndergroundMusic pentru originalitate în cadrul festivalului concurs Posada Rock 2021.
În tot acest timp, Gunshee a avut o activitate live continuă, împărțind scena cu trupe consacrate pe plan național, cât și internațional, printre care Luna Amară, Cardinal, Sinoptik, The Omnific, Orkid, Saddayah.
https://gunshee.bandcamp.com/album/friends-through-here
https://youtu.be/QffKBjReKWc?si=y1C8OYlHogGvhu8e

Doomsday Astronaut (România) – instrumental progressive metal
Doomsday Astronaut este o trupă de progressive metal instrumental din Sibiu, România. A fost formată de chitaristul Waqas Ahmed în februarie 2022. În același an trupa a luat un premiu important la Posada Fest. În 2023 trupa a lansat albumul “Djent Djinn”.
https://doomsdayastronaut.bandcamp.com/album/djent-djinn
https://youtu.be/FVD3kwQPVQo?și=BHH4cQxzymSX6UBU

Krishna (Malta) – post-metal/rock, stoner rock, doom metal
Krishna este o trupă heavy din Malta. Membrii trupei se consideră exploratori ai granițelor din sonoritățile post-metal, post-rock, stoner rock, doom metal și lista nu se încheie aici. Trupa sărbătorește 10 ani de la înființare, timp în care au lansat 2 albume de studio, 4 albume live și un single. Cel mai recent album, intitulat “Headless”, a fost lansat la începutul lui 2023 și conține o piesă de 50 de minute. Materialul a fost foarte bine primit, iar ediția fizică este sold out.
https://krishna-band-malta.bandcamp.com/album/headless
https://www.facebook.com/watch/?v=852617802945590

Ajuns la a 5-a ediție, SoundArt este o proiecție curajoasă într-un mediu social în care evenimentele axate pe o anumită nișa muzicală necesită muncă masivă pentru a fi construite și comunicate publicului.
SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care cântă după o anume rețetă muzicală de succes. Te surprinde cu elemente personale, se reinventează în timp, e în căutare continuă și nu se referă doar la muzică, ci inclusiv la alte tipuri de artă.
Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor și artiștilor la nivel local, într-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, nume ce poartă publicul prin călătorii muzicale de calitate, aducând pe scena sa formații alese cu sufletul.
Pagina eveniment pe facebook – https://www.facebook.com/events/1737923913391024/
SoundArt Festival FB page – https://www.facebook.com/soundartfestival/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...