Noutăţi

Soilwork, Morgoth şi E-an-na sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2016

SOILWORK, MORGOTH şi E-ANNA sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2016, festival ce are loc în perioada 11-14 august, la baza cetăţii din Râşnov.
Cele două trupe se alătură altor 29 de formaţii confirmate până în acest moment: Parkway Drive, Moonsorrow, TesseracT, Insomnium, Tankard, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation, Misfits, Borknagar, Destruction, Hocico, Infest, Gutted, Clitgore, Mind Assault, Infected Rain, Holocausto Canibal, Hteththemeth, Hypno5e, Ordinul Negru, Lambs, Postvorta, Moribund Oblivion, Stercore şi Berserkers.
Cu regret anunţăm NILE au luat decizia de a anula toate concertele europene programate în această vară, inclusiv recitalul programat pentru Rockstadt Extreme Fest.
Suntem conştienţi această veste se dovedeşte una cât se poate de neplăcută şi nedorită, însă din păcate este peste puterea noastră cât şi a altor organizatori europeni de a controla situaţia. Realitatea este NILE au anulat toate aceste concerte după ce au primit o ofertă pentru un turneu american programat tot în luna august, astfel anulând evenimentele programate în Europa.
Deşi formaţia avea deja contractele semnate şi aranjamente stabilite atât cu noi cât şi cu alţi organizatori din Europa, decizia finală a fost de a alege acest turneu. Menţionăm decizia de a anula aceste concert eaparţine exclusiv formaţiei şi a managementului.
Din păcate, astfel de anulări nu sunt cazuri singulare, după cum s-a putut vedea în ultimii ani, atât în ce priveşte festivalul nostru cât şi a altor evenimente din Europa. Ne concentrăm eforturile pentru a pregăti un line-up cât mai complex şi în acelaşi timp cea mai completă ediţie de până acum, iar noi confirmări în acest sens vor urma în curând.

rockstadt
Preţul abonamentelor este următorul:
Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016
Presale 5 – 250 lei, începând cu 11.07.2016 şi SALE pe întreaga perioadă a festivalului (11-14 august)
VIP Ticket – Meet and greet cu artiştii – 300 lei
NU vor există bilete pe zile, ci abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2016 pot fi achiziţionate online de pe:
• eventim.ro şi prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti);
• myticket.ro şi din reţeaua magazinelor DIVERTA, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi reţelele afiliate Myticket;
• bilete.ro şi din toate oficiile Poştei Române, în magazinele InMedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Puţini artişti nu au nevoie de introducere, iar SOILWORK este cu siguranţă una din aceste formaţii. Unul din cele mai bune produse muzicale ale Suediei, SOILWORK au redefinit un întreg gen muzical, construind o reputaţie solidă internaţională, asemenea conaţionalilor din In Flames, Meshuggah sau Arch Enemy.
Chiar şi Rob Halford (Judas Priest) a numit formaţia drept un nume de referinţă în scena metal a noului mileniu. Cu zece albume full-length în palmaresul discografic, SOILWORK a dus sonorităţile moderne la un nou nivel,generând un o nouă interpretare a muzicii prolifice, niciodată uitând de rădăcinile death metal. Acest grup suedez este dovada realizările unui devotament riguros şi peristent pot moderniza faţa muzicii.

Inspiraţi de mitologia lui J.R.R. Tolkien, MORGOTH este una din primele şi totodată cele mai importante formaţii de death metal europene. Grup ce a luat naştere în Germania anului 1987, MORGOTH este şi una din primele trupe metal care au adoptat un nume inspirat din The Lord Of The Rings. Început ca un grup death metal, transformat ulterior într-o abordare muzical atipică – albumul Feel Sorry For The Fanatic -, cu mult înaintea vremii sale, Morgoth au decis pună punct carierei în 1998, urmând ca 12 ani mai târziu, în 2010, revină pentru a înregistra DVD-ul Cursed To Live. În 2015 MORGOTH au lansat cel mai recent material discografic, Ungod, un album compus în clasicul stil death metal, o dovadă clară a faptului acest grup german s-a întors nu pentru a resuscita amintiri de demult, ci pentru a ne încânta cu acelaşi stil inconfundabil al anilor ’90.
Ultima confirmare pentru moment vine din oraşul Sibiu sub numele de E-ANNA, cu siguranţă un tânăr nume cu mare potenţial muzical şi conceptual. De altfel, trupa se bucură de o ascensiune fulminantă şi totodată neaşteptată, graţie unei abordări muzicale ‘diferite’ a genului folk metal. Încorporând atât instrumente tradiţionale cât şi sonorităţi muzicale ce pornesc de la clasicul folk metal şi până la sonorităţi moderne, departe de sfera muzicală propusă, E-ANNA reuşeşte ofere o paletă muzicală folk nemaiîntâlnită până în acest moment.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...