Noutăţi

smallman ajunge și în Romania

Miercuri, 13 aprilie 2016, Anglo-Saxon Booking Agency vă invită în Club Control de la ora 21:00 la un concert al trupei bulgărești smallman.

Trupa de metal cult experimental din Asenovgrad, Bulgaria, va porni săptămâna viitoare într-un scurt turneu prin Europa, inclusiv o vizită în România pentru un show în club Control din București, miercurea viitoare pe 13 aprilie.

Datele turneului sunt următoarele:
Miercuri, 13 aprilie 2016: Control Club, București, România
Duminică 17 aprilie 2016: The Quarter, Novi Sad, Serbia
Joi, 21 aprilie 2016: Terminal 1, Sofia, Bulgaria
Vineri, 22 aprilie 2016: 100 Club, London, UK

Smallman_Tour_ajunge_si_in_Rom_RNvOXHT9v
smallman cântă un amestec unic de anguished post-rock, emoțional prog rock, psychedelic doom metal, atmospheric black metal, dark ambient și ethnic folk metal cu un sunet caracterizat prin chitări jos-acordate și ritmuri neobișnuite. În inima neagră a grupului smallman se află figură șamanică a vocalului, Cvetan Hadzhiyski, care cântă de asemenea la instrumente tradiționale din Bulgaria: „kaval” (flaut balcanic) și „gaidă” (cîmpoi).

Spectacolele recente smallman au inclus show-uri alături de trupa de neo-folk norvegiană, Wardruna, spectacole alături de trupa grecească neconvențională, Villagers of Ioannina City și un slot de headlineri la Transfiguration Festival în Bulgaria vara trecută. Aceștia au mai vizitat România în trecut, când au cântat la Best Fest în 2011.

smallman au lansat trei albume de la formarea grupului în 2001:
„smallman” (2006)
„Labyrinth Of Present’ (2010)
„Envision” (2014)

Anul trecut au compus coloana sonoră pentru un film scurt de animație premiat, „The Blood”;

 

Arta vizuală este o parte integrantă a experienței smallman, de la elementele teatrale la modalitate de proiectare și ambalarea albumelor.

Filmul recent al melodiei „Prayer” arată intensitatea show-ului live:

Membrii smallman:

Cvetan Hadzhiyski: vocals, flutes, bagpipes, percussion, samples
Ivan Todorov: guitars
Ștefan Penev: bass guitar
Andon Trapkov: drums, percussion

În toamna acestui an, smallman vor porni un turneu mai amplu ce va include din nou România pentru mai multe show-uri, spectacole în UK și prima lor vizită în USA și Canada.

Până atunci, show-ul din club Control de pe 13 aprilie 2016 de la București vă dă oportunitatea să descoperiți această trupă neobișnuită, recomandată în special pentru fanii trupelor Tool, Neurosis, Solstafir, Chrome, Sonic Youth, Swans și Sigur Ros.

Facebook event: Smallman live at Control
Control Club, Stradă Constantin Mille, nr.4, Bucharest.
Acces public: 21:00
Preț intrare: 20 lei.

Fotograf specializat pe fotografia de concert Pseudo-redactor cu o experienta de 2 si jumatate Solist vocal al trupei vocal-instrumental-sentimentale Wooldozer Nu stiu sa merg pe bicicleta.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...