Noutăţi

Slipknot la Romexpo

Slipknot va concerta în premieră în România în cadrul Metalhead Meeting. Evenimentul va avea loc la Romexpo pe 27 iulie 2020. Concertul din București este face parte din turneul „We Are Not Your Kind”, ce promovează albumul cu aceeași denumire. Materialul discografic a fost lansat în august 2019.

Bilete se vor pune în vânzare începând cu 24 ianuarie și vor avea următoarele prețuri:

Earlybird (primele 1000 de bilete):

  • Psycho – 379 lei
  • Snuff – 299 lei
  • Plague – 209 lei

Presale:

  • Psycho – 399 lei
  • Snuff – 329 lei
  • Plague – 209 lei

La acces:

  • Psycho – 430 lei
  • Snuff – 350 lei
  • Plague – 250 lei

*La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 10 lei. 

** Copiii sub 2 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.

Bazele formației Slipknot au fost puse în 1995 de Shawn Crahan, Joey Jordison și Paul Gray. Dintre aceștia doar Shawn continuă să urce pe scena alături de trupă. Joey Jordison nu mai face parte din formație din 2013. Paul Gray, în schimb, ne-a părăsit mult prea devreme. Artistul a murit în 2010. De-a lungul carierei, Slipknot a fost nominalizată la 10 Premii Grammy. Membrii trupei au reușit să și câștige în 2006 cu „Before I Forget”, nominalizare pentru Best Metal Performance. În plus, artiștii din Iowa au câștigat de șapte ori Kerrang! Awards, de patru ori Metal Hammer Golden God Awards și de cinci ori Revolver Golden God Awards.

Cele șase albume de studio lansate până în prezent le-au adus 15 Discuri de Platina și 24 de Discuri de Aur. Ca orice formație care a avut un impact major asupra culturii muzicale, Slipknot nu a fost scutita de controverse. În 2003, doi tineri au dat vina pe versurile piesei „Disasterpiece” pentru o crimă comisă, iar apoi, diferite alte episoade de violență au fost văzute ca fiind influențate de muzica Slipknot. Vorbind despre formațiile care și-au pus amprenta asupra lor, membrii trupei au declarat că stilul Slipknot s-a născut și datorita faptului că fiecare muzician în parte a fost influențat de diferiți artiști, de la Jimi Hendrix la Pantera, de la Johnny Cash la Mayhem sau de la Bestie Boys la Cannibal Corpse. După 25 de ani de activitate, Slipknot și-a câștigat locul în galeria formațiilor legendare ale scenei metal internaționale, iar acum au ajuns la rândul lor să influențeze o mulțime de artiști din întreaga lume.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...