Noutăţi

Sinister, Crescent şi Still Falling confirmaţi la Rockstadt Extreme Fest, Indoor Edition

rockstadt
SINISTER (Olanda), CRESCENT (Egipt) şi STILL FALLING (Grecia) sunt cele mai noi nume confirmate pentru prima ediţie INDOOR a festivalului Rockstadt Extreme Fest, eveniment ce are loc în perioada 21-22 octombrie, în Braşov.
Festivalul se va desfăşura în două locaţii din Braşov, binecunoscutul club ROCKSTADT şi KRUHNEN MUSIK HALLE, o nouă locaţie de evenimente cu o capacitate de 1500 de locuri.
Una din cele mai vechi şi respectate formaţii death metal de pe continentul european, SINISTER a luat naştere în 1988, iar palmaresul discografic numără 12 albume full-length, debutând cu legendarul Cross The Styx, material de referinţă în istoria scenei extreme europene, lansat în 1992. Show-ul din octombrie este o ocazie rară de a vedea în acţiune una din puţinele trupe legendare europene din sfera death metal, rămasă în activitate.
O apariţie cu adevărat exotică şi totodată primul concert în această parte a Europei, CRESCENT îşi trag influenţe din nume legendare precum Dissection, At The Gates sau Behemoth, într-o adaptare death metal conturată de influenţe muzicale şi culturale ale acestui tărâm mistic. Crescent este şi una din cele mai importante formaţii ale Egiptului, cu o activitate de aproape 20 de ani.
Progresiv, tehnic şi atmosferic, STILL FALLING este una din cele mai promiţătoare formaţii ale scenei elene, conceptul muzical având prioritate spargerea unor tiparuri stilistice şi consolidarea unei identităţi muzicale construite ca un omagiu adus unor formaţii ca Meshuggah, Gojira sau Isis. DuckCoreBlg spunea despre EP-ul lansat în 2013: ‘Un album ce oferă un echilibru perfect între brutalitate, melodie şi compoziţie. Această trupă are un potenţial nesfârşit.’
Alte două confirmări vor urma în curând.
Preţul unui abonament – în sistem presale – este de 130 de lei şi poate fi achitionat în următoarele puncte de vânzare:

http://www.eventim.ro/ro/bilete/rockstadt-extreme-fest-2016-brasov-club-kruhnen-musik-halle-428764/event.html

http://www.bilete.ro/festival-rockstadt-extreme-fest-indoor-2016
Abonamentele pot fi achiziţionate inclusiv la club Rockstadt din Braşov, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humantias şi Cărtureşti, club Rockstadt din Braşov şi magazinele InMedio.
Ediţia INDOOR se bucură de o serie de showuri exclusive în România:
– SAMAEL (Ceremony of Opposites show) – pentru prima dată în România, Samael vor prezenta integral celebrul album Ceremony Of Opposites, alături de alte piese din catalogul discografic.
– ENSLAVED (The Spinning Wheel Ritual) – un show exclusiv ce marchează aniversarea a 25 de ani de activitate printr-un setlist special, concentrat pe albmele ‘Vertebrae’, RIITIIR’ şiIn Times’.
– ANAAL NATHRAKH – una din cele mai extreme, brutale şi violente formaţii din lume ajunge pentru prima dată în România, fiind şi singurul show din Europa de Est.
– NE OBLIVISCARIS
– OCEANS OF SLUMBER

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...