Noutăţi

Semifinala GBOB Artmania – cea mai interesantă etapă a concursului din 2016

În etapa asta avem formații din diverse colțuri ale țării (precum Fantazia din Arad, KA GAIA AN din București, Riot Monk de la Baia Mare) dar și trupa CrossOver care călătorește din Miskolc/HU să participe la GBOB Romania. Două formații revin  în concurs după ce au participat deja la Semifinala GBOB Muntenia (Blue Night Shadow și White Ash). B.E.A.R. (Simeria) și Fantazia sunt formații de adolescenți; Ka-Gaia-An și E-An-Na (Sibiu) sunt formații de pagan metal.

Artmania

La False Reality (formație recent semnată la Loud Rage Music), chitaristul și bateristul au fost vicecampioni mondiali GBOB 2016 la Berlin (ei fiind în paralel membri ai formației Hteththemeth din Brașov).

Anul trecut am avut cel mai numeros public GBOB la Sibiu; aici au participat mulți spectatori din străinătate, sosiți în Sibiu pentru Festivalul Artmania.

Aici am avut cea mai dificilă etapă din întreaga țară. Formații precum eroii locali de la Onenightstand, For the Wicked (Best Metal Newcomers la Metalhead 2016) și Hybrid Symphony (Sighetu Marmației) au rămas în afara podiumului. Unii s-au supărat; dar alții, care au înțeles scopul și ideea concursului, s-au înscris din nou în 2016 (Hybrid Symphony este finalistă în 10 decembrie la Rockstadt Brașov).

Anul acesta avem două capete de afiș în program: eroii locali de la Wild Child și vicecampioana GBOB România 2015, The Kryptonite Sparks sunt invitate în recital.

Semifinala GBOB ARTmania 2016

joi 28.IUL.2016

Oldies Pub, Sibiu

Acces: 19.00 Intrare: 15 lei

G-BOB nu este un concurs, ci o comunitate.

Publicul are sansa de a descoperi formatii pe care nu le-a mai vazut si de a asculta muzica noua, actuala, contemporana, ORIGINALA si LIVE dintr-o gama larga de genuri muzicale.

Pentru artiști, este posibilitatea de a cunoaste alti artisti si alte formatii cu care sa colaboreze la viitoare concerte sau turnee; oportunitatea de a cunoaste si de a da mana cu cei prezenti in Juriu: oameni activi in industrie.

Campioana GBOB România 2015, Hteththemeth (Brașov) este invitată în recital la ARTmania Festival 2016 (sâmbătă la 20.10 pe Talent Stage) după ce a reprezentat România la Finala mondială GBOB 2016, unde s-a clasat pe locul 2.

StoneLight (București) a câștigat dreptul să fie invitată în recital la ARTmania Festival 2016 (vineri la 16.00 pe Talent Stage) prin participarea la Semifinala GBOB Muntenia 2015.

Vespera (Baia Mare, Cluj-Napoca, Alba Iulia) a câștigat dreptul să fie invitată în recital la ARTmania Festival 2016 (sâmbătă la 15.10 pe Talent Stage) după prestația ei în cadrul Finalei naționale GBOB 2015.
Cea de-a 11-a ediţie ARTmania Festival găzduieşte şi în acest an Semifinala Regională a concursului muzical GBOB România (Global Battle of the Bands – Bătălia Mondială a Formaţiilor, organizată anual în peste 30 de ţări de pe 5 continente). În cadrul concursului organizat de Asociaţia Sunetul Muzicii – joi, 28 iulie la Oldies Pub din Sibiu, publicul va avea ocazia descopere noi formaţii, asculte muzică nouă, actuală, originală şi live aparţinând unei game largi de genuri muzicale.

Formațiile ÎNSCRISE la SEMIFINALA G-BOB ARTmania sunt

(în ordine alfabetică):

B.E.A.R. (Simeria)

Blue Night Shadow (București)

Crossover (HU)

E-an-na (Sibiu)

False Reality (Brașov)

Fantazia (Arad)

Ka Gaia An (București)

Mindcage Escape (București)

Praf (Simeria)

Riot Monk (Baia Mare)

White Ash (București)

Invitat special:

The Kryptonite Sparks (de la 23.15 – Vicecampioana GBOB România 2015, din Botoșani – București)

Wild Child Band (de la 20.00 – Finalista GBOB Romania 2015, din Sibiu)

Pagina de eveniment:

https://www.facebook.com/events/792541044222972/

Teaser video

https://www.youtube.com/watch?v=52qnZxfmQRw&feature=youtu.be

Reclama TV

https://www.youtube.com/watch?v=SubvgJwpReI&feature=youtu.be

Premiile sunt oferite de:

  • Focus Festival Sibiu
  • Gugulan Rock Festival Caransebeș
  • Low Bass 5 Studio Deva
  • Aby Stage Bar Râmnicu Vâlcea
  • The Intermission București
  • X-Bass Music Shop Sibiu

Eveniment găzduit de: Festivalul ARTmania 2016 și Oldies Pub Sibiu

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...