Noutăţi

Seară progressive în capitală: de ce?

Pe 19 mai are loc a doua ediţie Progressive Soldiers în capitală, în club Fabrica, cu Asemic, Mindcage Escape şi AltF4, iar printre picături şi recitaluri cu un playlist 100% prog, de la anii ’70 la trupele prezentului.

Prog_Soldiers

Povestea Progressive Soldiers a început cu un an în urmă din pasiunea unei mâini de oameni pentru acest stil şi pentru neconvenţional, având ca nucleu trupele Axial Lead şi Red Magnetic. Progressive Soldiers a străbătut ţara în toamna anului trecut alături de aceşti muzicieni, cărora pe parcurs li s-au alăturat Subliminal Damage şi Untold Faith, împreună cu un public primitor şi energic. Fiindcă aceşti oameni constituie baza proiectului, dorim să dedicăm această a doua ediţie amintirii unei părţi importante pentru ceea ce însemnăm, şi anume lui Tudor Golu, chitaristul trupei Axial Lead, care din cauza întâmplărilor din Colectiv, nu va mai putea fi alături de noi.

De ce ar trebui să fii şi tu acolo?

Pentru că este un eveniment dedicat oamenilor frumoşi, dedicaţi muzicii underground şi unui stil muzical care prinde rădăcini şi în rândul publicului nostru, pe cât de complicat auditiv, pe atât de impresionant live.

Pentru că este primul eveniment organizat The Intermission şi primul care reuneşte două webzine-uri locale în organizarea unui eveniment, The Intermission şi Metalforce.

Pentru că este primul concert de club al trupei AltF4, cei care au impresionat publicul prin forţă şi jazz fusion în deschiderea trupei The Aristocrats în decembrie.

Pentru că este primul concert care combină instrumentalul şi vocalul, prin intermediul celor de la Mindcage Escape şi Asemic. De altfel, este ultimul concert pentru o perioadă bună de timp pentru Asemic şi primul care va debuta un concept nou în materie de combinare show de lumini şi proiecţii cu ritmul.

Pentru că veţi avea parte de un photobooth la intrare unde veţi putea beneficia de ajutorul fotografilor noştri şi vă veţi putea face o poză cu artiştii voştri preferaţi.

Pentru că vom avea concursuri atât înainte de concert, cât şi în timpul său. Primii 20 care vor ajunge vor putea să-şi pună mintea la contribuţie la un concurs care-ţi testează cunoştinţele de progressive prin intermediul unor ghicitori puse la cale de noi.

Pentru că o mare parte din echipa The Intermission va fi acolo să fie sigură că vă simţiţi atât voi aşa cum ar trebui, cât şi artiştii care ne vor încânta în acea seară.

Pentru că nu ne limităm la recitaluri, ci punem la cale şi un playlist care să satisfacă gusturile oricărui prog entuziast.

Pentru că, nu în ultimul rând, ne vom aminti de Tudor Golu prin pasiunea cu care ne vom implica în muzică şi prin zâmbetele sale molipsitoare, precum şi de oamenii care ar trebui să fie în continuare alături de noi, fani ai genului şi nu numai, dintre care ţinem să amintim şi de Ionuţ Maior, fost bassist Bruma, mare susţinător al underground-ului şi fan GTG.

Puteţi auzi mai multe despre eveniment şi ce vă aşteaptă, urmărindu-ne pe 16 mai la Alternative Nation cu Dj Hefe, la ora 22, sau pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/267151390285091/.
Intrarea se face începând cu ora 20:30, iar concertele vor începe la 21:30. Încercaţi să fiţi punctuali, programul care va fi anunţat în curând se va respecta.
Suport trupe: 15 lei în presale (bilete aici) şi 20 lei în seara concertului.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...