Noutăţi

Seară de prog în Reflecktor

invităm să luați parte la două trupe foarte în formă ale Ungariei care cântă un prog metal intens, și care vor asigura o noapte frumoasă și intensă, într-o armonie și frenezie plăcute și cu siguranță captivante, pe 14 martie în club Reflektor din Timișoara.
DREAMGRAVE abordează un metal ingenios care înseamnă un amestec de symphonic, progressive și neoclasic, o trupă formată în Septembrie 2012 în Ungaria.
Au în componență, la voce, o soprană și un bărbat careamestecăinteresant clean-urile cu growl-urile, și o muzică influențată de mai multe „zone” precum Opeth, Paradise Lost sau Haken.

Primul lor album, intitulat „Presentiment” a fost lansat în Octombrie 2014 și a fost catalogat ca best-seller al Bandcamp. Acest album reprezintă un sunet unic care îmbină metalul progresiv tradițional cu symphonic, gothic și cu puternice influențe de metal extrem.

3 ani mai târziu, albumul „Monuments” își dorește a accesa un teren mai progressive și în același timp reprezintă o evoluție clară a trupei, îmbinând secvențe elongate cu riff-uri prog demonice și pattern-uri oblice de tempo-uri.

THE TUMOR CALLED MARLA este o trupă de alternative metal din Budapesta formată în 2014. Băieții (și fata) creează o atmosferă unică și abstractă printr-un metal modern cu elemente electronice, într-un duet vocal masculin cu feminin.
După lansarea primului lor EP, intitulat „Trance”, în 2015, EP de care au avut grijă Imminence Records din Statele Unite, trupa a trecut la un nou line-up care este sinonim și cu noul lor album „Limbo City”, lansat de Metal Hammer, Edge Records Division.

Alături de ei vor cânta și Untold Faith.

Fondată în Carei, Untold Faith este formată din o parte din membrii Psycho Symphony și și-a pus bazele pornind de la ideea unui nou mod de exprimare și gândire. Cu influența unor trupe precum Gojira, Nevermore, Psychotic Waltz, Mekong Delta, Sikth sau Riverside, Untold Faith a devenit rapid una dintre cele mai promițătoare apariții live.

Trupele vor ajunge și în următoarele orașe:

15. Martie, Odorheiu Secuiesc @ Fészek Club
16. Martie, Deva @ John’s, alături de Left Hand Path [RO]

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...