Noutăţi

Saturnus este cel de-al doilea headliner anunţat la Metal gates Festival

Saturnus este cel de-al doilea headliner anunţat la Metal gates Festival, iar împreună cu (EchO) se alătură lineup-ului format momentan din Primordial, The Foreshadowing şi Rîul Doamnei.

Organizatorii au decis prelungirea festivalului cu încă o zi, mai exact se va desfăşura în perioada 16-18 noiembrie, însă preţul biletelor rămâne acelaşi.
Bilete în presale găsiţi pe https://metalgates.iabilet.ro

La cererea publicului, Saturnus revin în România, după un show senzaţional la Festivalul Artmania în 2015, urmat de două show-uri de club în Bucureşti şi în Cluj-Napoca.

Povestea trupei începe în 1991, când vocalistul Thomas A.G. Jensen pune bazele Saturnus împreună cu basistul Brian Hansen. În 1996 semnează cu Euphonious Records (o divizie a Voices of Wonder), iar în January 1997 „Paradise Belongs to You” este lansat.
Lucrul la “Martyre” a început înainte de finalizarea “Paradise Belongs to You”, iar la începutul anului 1999 Saturnus caută un studio şi un producător. Aceştia au ajuns pe mâna lui Flemming Rasmussen în The Sweet Silence Studios. Flemming Rasmussen este, bineînţeles, producătorul clasicelor „Rîde the lightning”, „Master of Puppets” şi „…And justice for all” ale trupei Metallica. “Martyre” a văzut lumina zilei pe 10 ianuarie 2000.
În august 2006, Saturnus semnează cu Firebox Records, iar sub egida acestora este lansat cel de-al treilea album de studio, “Veronika Decides to Die”.
În 2012 Saturnus sunt semnaţi de Cyclone Empire, iar “Saturn În Ascension” este înregistrat la Winding Road Studio tot sub mâna magică a lui Flemming Rasmussen.

Numele trupei (EchO) este originar din mitologia greacă, de la nimfele cunoscute a fi fost îndrăgostite de Narcis, iar paranteze indică undele sonore care se propagă. (EchO) se reîntorc în România pentru a-i încânta pe fani cu finul sunet atmospheric doom.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...