Noutăţi

Samael revine în România

0 de ani de evoluție muzicală constantă
100 de melodii originale compuse și înregistrate
Aproape 1000 de concerte susținute pe tot globul
SAMAEL revine în Romania, în Quantic pe data de 12 decembrie 2024 cu un show special în care trupa va cânta integral albumul PASSAGE.

Proiectul muzical SAMAEL s-a născut într-un buncăr atomic din Alpii elvețieni în 1988, pornit din dorința nestavilită a fraților Vorph și Xy de a arăta lumii rock o nouă față a black metalului. 
Prin “Ceremony of Opposites” lansat în 1994, Vorph și Xy au reușit să reînvie black metalul anilor ’90 introducând elemente simfonice, iar prin “Passage” au pus bazele metalului industrial.

Lansat în 1996, PASSAGE este unul din cele mai importante albume metal lansate în anii 90 și, totodată, este albumul care a propulsat Samael în prima liga internațională, de la muzica black metal la lumina unui stil propriu ce a pavat drumul pentru multe nume ce aveau să vină. Passage este deseori considerat un material inaintea vremii sale, iar Samael o trupă care a revoluționat și transformat intreg standardul muzical. La București, Samael vor prezenta albumul integral, alături de alte compoziții clasice din catalogul discografic.

SAMAEL a reușit să își creeze o amprentă specifică prin integrarea unor elemente noi, îmbogățind black metalul clasic atât cu un mix de metal și industrial cu influențe electronice și simfonice, cât și cu integrarea unui element nou: drum machine, toate acestea în ritmuri alerte, riff-uri de chitară infernale și voce demonică. 

După ce a susținut concerte la festivaluri din Europa, în 2023, printre care și în România, trupa a început să lucreze la un nou album de studio.

Bilete:
– 100 lei – acces general – earlybird in limita a 100 de bilete ->
https://bilete.quantic.pub/bilete-samael-passage…/
– 130 lei – acces general – presale – până pe 11.12.2024 inclusiv -> https://bilete.quantic.pub/bilete-samael-passage…/
– 150 lei – acces general – doar în ziua evenimentului – 12.12.2024 online și la intrare

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...