Noutăţi

S-a lansat Efemeride – cel de-al optulea album semnat byron

Vești bune pentru fanii rock-ului alternativ. Așteptarea a luat sfârșit! După un an și jumătate de la primul single extras de pe cel de-al optulea material discografic, trupa byron lansează azi albumul „efemeride”.  10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.  

Albumul este disponibil pe toate rețelele de streaming: https://orcd.co/byron-efemeride și se poate comanda în format CD de pe shop-ul Overground Music https://overground.ro/en/shop/byron-efemeride-cd/ . Începând cu 6 noiembrie, albumul va fi disponibil și pe vinil,  precomenzile se fac deja pe https://overground.ro/en/shop/byron-efemeride-vinil-dublu-marbled/ 

Printre cele 10 piese de pe noul album, se regăsesc și cea mai lungă piesă a trupei „În infern” care însumează aproape 11 minute, o piesă despre meditație pe sound de rock alternativ, „Cine sunt eu să mă opun”, dar și o experimentală de hard rock „Monstrul de sub pat”. 

Coperta albumului ilustrează un fragment din chipul unei regine egiptene care este acum expusă de Muzeul Metropolitan de Artă din New York. 

Dan Byron, solistul trupei, a declarat că „statueta de pe copertă nu e o imagine creată de AI, așa cum ar putea crede cineva în epoca asta în care distingem din ce în ce mai greu imaginile create de roboței ghiduși de fotografiile reale. Contrastul dintre frumusețea reginei și violența spărturii statuetei e dureros ca un wake-up call și ni s-a părut perfect pentru coperta unui album care vorbește despre efemeritate.”

Pe 5 octombrie, trupa a plecat într-un turneu național de promovare care va trece prin aproape 20 de orașe din România. La București se opresc pe 18 noiembrie, la Arenele Romane, la unul din cele mai mari show-uri ale lor din acest an. 

Turneul de lansare va cuprinde următoarele concerte, iar biletele sunt disponibile pe: https://byron.iabilet.ro/.

 • 13 octombrie – Form Space – Cluj
 • 14 octombrie – Log Out- Baia Mare
 • 20 octombrie – Urban Home – Pitești 
 • 21 octombrie – Aby Stage Bar – Râmnicu Vâlcea
 • 26 octombrie – Cult Music Cluj – Craiova 
 • 27 octombrie – Time to Rock – Timișoara
 • 28 octombrie – Klandestin Pub – Drobeta Turnu Severin
 • 2 noiembrie – Rockstadt – Brașov 
 • 3 noiembrie – Soho Music Hall – Bistrița
 • 4 noiembrie – Oldies Pub – Sibiu 
 • 10 noiembrie  – Club Touche – Băicoi 
 • 18 noiembrie – Arenele Romane – București
 • 25 noiembrie – Daily Pub – Galați
 • 30 noiembrie – Doors Club – Constanța

Despre byron 

byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 7 albume de studio și 3 DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road.

La sfârșitul lui 2019, byron au lansat albumul „nouă”, compus în totalitate în limba română. „nouă” este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

www.byron.ro
https://instagram.com.byronband
https://facebook.com/byronmusic

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...