Noutăţi

Rock la Mureș a anunțat primele trupe pentru ediția a XII-a și dezvăluie o serie de noutăți

Rock la Mureș îmbracă haine noi și anunță primele nume din line-up: Doctor Krapula, Dropout Kings, Avoid Humanity și June Turns Black.

În 2024, odată cu cea de-a XII-a ediție, Rock la Mureș, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri open air din România, intră într-o nouă eră. 

Cu un concept restructurat la foarte multe niveluri, Rock la Mureș propune o experiență la nivel personal de neratat. Perioada de desfășurare a evenimentului este de două zile, mai exact, vineri în data de 12 iulie și sâmbătă în data de 13 iulie.

Primele abonamente early bird au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate, la un preț promoțional, de pe site-ul partenerilor iaBilet.ro.

Formată în 1998, în Bogota, Columbia, trupa Doctor Krapula este unul dintre cele mai cunoscute nume de ska-punk din America Latină. Cu un sound ce combină elemente mai puțin obișnuite pentru genul punk, cum ar fi  merengue sau salsa, formația columbiană a păstrat esența acestui gen în tematica versurilor. Cu un mesaj socio-politic foarte puternic, Doctor Krapula a intrat rapid în topul preferințelor publicului.

Această ascensiune a fost încununată cu o serie de premii muzicale importante, reușind astfel să câștige de 17 ori prestigiosul Shock Music Awards și de 4 ori Our Earth Awards. De asemenea, au fost nominalizați de 5 ori la Latin Grammy și o data la Latin MTV Awards. În 2012, Doctor Krapula au pus bazele celui mai mare festival din Bogota la ora actuală, Viva El Planeta Festival.

În cei 25 de ani de activitate au lansat peste 11 albume de studio, „Viva El Planeta”, material lansat în 2013, a reușit să le aducă și un Disc de Aur în Columbia, pentru cel mai bine vândut album.

Formată în 2016, în Phoenix, Arizona, Statele Unite, trupa Dropout Kings este considerată una dintre cele mai interesante apariții în scena metal de peste ocean. Cu un sound modern ce combină lirica hip-hop livrată în cea mai autentică formă, cu riff-urile explozive de djent și părți vocale de metal, Dropout Kings și-au creat un stil inconfundabil, devenind un nume reprezentativ pentru subgenul trap metal. 

Aparițiile lor live sunt adevărate explozii de energie în care greutatea versurilor directe tipice rap-ului american, se îmbină cu elemente metal pline de nerv, într-o demonstrație de forță inegalabilă. Cu peste 30 milioane de redări pe celebra platformă Spotify și nenumărate prezențe pe cele mai mari scene din lume, Dropout Kings este, în momentul de față, una dintre cele mai de succes trupe de NU metal.

Înființată în 2017, în București, Avoid Humanity are în componență foști membri ai formațiilor Deadeye Dick și Spinecrusher, iar stilul abordat este o combinație de death metal și hardcore meșterită la detaliu. Cu alte cuvinte, dacă genul lor de muzică ar deveni, vorba aia, un job serios în România, băieții ăștia ar fi, cu siguranță, meseriașii ăia pe care i-ai căuta ca să îți mai schimbe deathcore-ul prin casă.

June Turns Black este una dintre cele mai spectaculoase noi apariții din scena metalcore din România, cu un stil pe care chiar ei îl definesc ca electronicore/screamo-djent, trupa bucureșteană a reușit să atragă atenția încă de la primele piese lansate. 

Cu un sound ce împletește riff-urile heavy cu pasajele instrumentale melodice într-o manieră pe cât de alertă, pe atât de completă, muzica lor curge în timpane asemeni unui râu sonic ce-și dezlănțuie valurile doar la interior. Sunetul îmbrățișează ființa într-un soi de bucurie plină de freamăt, asemeni unor yin și yang care se întâlnesc pentru prima dată.

Periam Port, locul în care natura-și primește copii acasă, redevine în 2024 tărâmul pe care bucuria și libertatea vor dansa împreună în lăuntrul ființei tale într-un soi de îmbrățișare pe care nu vrei să o uiți niciodată.

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Cultartes, Moshville Times, Best of Timișoara, Romania Pozitiva, Buletin de Timișoara, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro, Underground Music, The Interwission, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock Romania.

Mai multe detalii despre Rock la Mureș găsiți pe:

Website: https://www.rocklamures.ro/ 
Facebook: https://www.facebook.com/rocklamures 
Instagram: https://www.instagram.com/rocklamures/ 
Youtube: https://www.youtube.com/@rocklamures734 
TikTok: https://www.tiktok.com/@rocklamures 
Event: https://fb.me/e/4xja2oFXX

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...