Noutăţi

Riverside revine în România

Cu peste 700 de concerte live în toată lumea, 7 albume, 2 mini-albume și 2 albume live, trupa este una dintre titulaturile de top ale rock-ului progresiv modern!

RIVERSIDE, îndrăgita formație de rock progresiv modern din Polonia, face cale-ntoarsă în această toamnă în București, pe data de 26 septembrie, pentru un nou concert în Quantic Club, care va avea ca temă principală noul material de studio intitulat “ID.Entity”.

Biletele au fost puse în vânzare online via iabilet.ro și în sucursalele iabilet.ro la următoarele categorii de prețuri:

  • 120 lei – până în ziua evenimentului, 26 septembrie;
  • 150 lei – la intrare în Quantic Club.

În ultimii mai bine de 20 de ani, de la începutul carierei muzicale în anul 2001, RIVERSIDE și-a construit treptat și sigur o reputație de excepție. Nenumărate turnee de mare succes, peste 700 de concerte live în toată lumea, 7 albume de studio, 2 mini-albume și 2 materiale live, trupa este una dintre titulaturile de top ale rock-ului progresiv contemporan!

În toamna anului 2018, RIVERSIDE a lansat „Wasteland”, devenind cel mai mare succes al lor de până acum. Albumul s-a regăsit la final de an pe listele multor critici muzicali de specialitate iar pentru unii a fost chiar în top (precum în revista “Eclipsed”).

De asemenea, formația a primit pentru acest material din 2018 Discul de aur în țara natală, unde acest material de studio a atins Numărul 1 in clasamentele dedicate rock-ului. După ce au concertat într-o serie de evenimente de amploare în 2018/2019,  băieţii au plecat intr-un ultim turneu în Europa, la începutul anului 2020, înainte de a planifica să se întoarcă în studio pentru noul album.

Doar 3 zile de bucurie au avut la dispozitie până când COVID-19 a lovit. Iar în următoarele săptămâni, mai multe țări începeau să-şi închidă graniţele. Majoritatea spectacolelor au avut loc, insă, după doar 2 săptămâni, au fost nevoiți să se întoarcă acasă din cauza pandemiei.

Perioada aceasta complet neașteptată și tragică pentru unii oameni avea să-i lovească când se găseasu în cel mai înalt punct al carierei lor. Dar asta nu i-a oprit! 

După pandemia de coronavirus, RIVERSIDE a plecat din nou să concerteze. În 2022. Turneu în America de Nord, America de Sud și Europa, de asemenea, au lucrat din greu la noul album pe care trupa tocmai l-a finalizat, în septembrie 2022 ajungând şi la noi cu un concert extraordinar.

Acum, revin cu energie proaspătă și multă încredere, trupa așteaptând cu nerăbdare o activitate plină în 2023! Au lansat noul album “ID.Entity” pe 20 ianuarie 2023, urmat de turnee în SUA, precum și evenimente planificate în Marea Britanie/Scandinavia/Polonia în primăvară. În toamnă și în România!

Cu alte turnee planificate pe parcursul anului 2023, viitorul pare luminos pentru acești pionieri ai sonorităților rock progresive contemporane pe care îi așteptăm cu bucurie în septembrie (Bucureşti şi Cluj-Napoca)!

Link bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-bucuresti-riverside-quantic-86059/

Pagina evenimentului pe fb: https://www.facebook.com/events/1369386193918128/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...